Foto: Freepik

Office 365

Office 365, nyní známý jako Microsoft 365, je předplacená cloudová služba. Tento model přináší uživatelům pravidelné aktualizace a přístup k nejnovějším funkcím ihned po jejich vydání. Kromě tradičních aplikací, jako jsou Word, Excel a PowerPoint, zahrnuje Office 365 také nástroje pro spolupráci, jako je Microsoft Teams a OneDrive. Výhodou je také možnost instalace na více zařízeních a přístup k souborům odkudkoli díky cloudovému úložišti.

Nevýhodou Office 365 může být jeho cena. Předplatné vyžaduje roční nebo měsíční platby, což se může z dlouhodobého hlediska prodražit. Pro ty, kteří preferují jednorázovou investici, může být tento model méně atraktivní.

Office 2019

Office 2019 je tradiční verzí kancelářského balíku, která je dostupná jako jednorázová licence. To znamená, že zaplatíte jednorázově a můžete software používat neomezeně dlouho, bez dalších pravidelných poplatků. Tato verze obsahuje všechny základní aplikace, které většina uživatelů potřebuje pro každodenní práci, jako jsou Word, Excel a PowerPoint.

Office 2019 je ideální volbou pro uživatele, kteří nepotřebují nejnovější funkce a aktualizace, které Office 365 nabízí. Nevýhodou je, že tato verze nedostává žádné nové funkce po svém vydání a je omezena na konkrétní zařízení, na kterém je nainstalována.

Office 2021

Office 2021 je nejnovější jednorázovou verzí kancelářského balíku od Microsoftu. Tato verze nabízí některé vylepšené funkce a aktualizace oproti Office 2019, což z ní činí atraktivní volbu pro ty, kteří chtějí nejmodernější technologie, ale preferují jednorázovou investici bez nutnosti předplatného.

Který Office je pro vás ten pravý?

Rozhodnutí mezi Office 365, Office 2019 a Office 2021 závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Pokud hledáte flexibilitu, přístup k nejnovějším funkcím a nástrojům pro spolupráci, Office 365 je ideální volbou. Pro uživatele, kteří dávají přednost jednorázové investici a nepotřebují pravidelné aktualizace, jsou vhodnější Office 2019 nebo Office 2021.

Z dlouhodobého hlediska může být jednorázová investice do Office 2019 nebo Office 2021 finančně výhodnější než pravidelné předplatné Office 365. Například během pěti let zaplatíte za Office 365 přibližně 9 495 Kč, zatímco jednorázová investice do Office 2021 stojí 1 797 Kč a do Office 2019 dokonce jen 1 331 Kč.

Volba správné verze Office závisí na vašem pracovním stylu, potřebách a finančních možnostech. Zvažte, jak často potřebujete nejnovější funkce a aktualizace, zda preferujete jednorázovou investici nebo pravidelné platby a jak důležité jsou pro vás nástroje pro spolupráci a cloudové služby. Bez ohledu na vaši volbu, každá z těchto verzí vám poskytne robustní nástroje pro produktivitu a efektivitu vaší práce.