Foto: Freepik

Samotný fakt, že Google Chrome byl vždy zdarma, je důležitým bodem, kterým stojí za to začít. Po mnoho let byl Chrome populární volbou mezi uživateli internetových prohlížečů, díky svému snadnému použití a možnosti rozšíření funkcí pomocí doplňků. Bezplatná verze poskytovala základní úroveň bezpečnosti, včetně ochrany proti phishingu a malwaru, což bylo vždy prioritou pro Google.

Avšak nedávná změna přichází s uvedením placené verze, Chrome Enterprise Premium, zaměřené především na firemní zákazníky. Tato nová edice přináší nadstandardní bezpečnostní funkce, jako je prevence ztráty dat a hloubkové skenování malwaru, což je obzvláště důležité pro podnikové prostředí, kde jsou citlivá data na prvním místě. Zároveň základní bezplatná verze stále poskytuje určitou úroveň ochrany, i když nemá všechny tyto pokročilé funkce.

Foto: Freepik

V kontextu běžných uživatelů se Google zaměřuje na další bezpečnostní opatření, která mají chránit soukromí jednotlivců. Nové funkce, které testuje, umožňují uživatelům lépe kontrolovat oprávnění, která mají webové stránky, což může být klíčové při minimalizaci rizika kybernetických útoků. Tato zdokonalení, i když zdánlivě drobná, mohou významně přispět k celkové bezpečnosti uživatelů internetu.

Zároveň je důležité poznamenat, že i přes tyto změny zůstává základní verze Google Chrome stále dostupná zdarma pro všechny uživatele. Tato rozhodnutí Google ukazuje, že si stále udržuje zájem o bezpečnost a pohodlí svých uživatelů, ať už jsou to jednotlivci či firmy.

Zdroj: Cloud.google.com (odkaz)