Foto: Freepik

Mnoho uživatelů, vývojářů i zákonodárců docela hledí v poslední době na bezpečnost a ochranu osobních dat. Jednou z komunikačních platforem, která se snaží tvářit jako bezpečná, je určitě i WhatsApp. Pravdou je, že tato aplikace nabízí end-to-end šifrování, ochranu osobních dat a nově i ochranu vaší IP adresy během vašich hovorů.

Tato funkce váš každopádně nijak neomezuje a také nestojí ani korunu. Rozhodně se ale vyplatí mít podobnou ochranu zapnutou. Píšeme, že se jedná o novinku, ale tato funkce přišla již ke konci minulého roku, ale většina uživatelů o ní stále ještě neví. Její zapnutí je ale velice jednoduché.

Foto: Freepik

Princip této nové funkce je v tom, že při hovorech či videohovorech si zařízení vyměňují svou IP adresu. To je logické, protože bez ní není možné uskutečnit jakýkoliv hovor. Právě IP adresa ale může být odcizena a v rukou hackerů může posloužit k odcizení soukromých dat.

Jestliže chcete zabránit hackerům odcizit údaje o vaší poloze či poskytovateli internetového připojení, tak stačí, když v „Nastavení“ otevřete záložku „Soukromí“ a následně vyberete ve spodní části „Pokročilá nastavení“. Právě zde je možné nalézt tuto funkci, kterou si jedním kliknutím aktivujete. Funkce je velice užitečná, jak bylo řečno výše, a rozhodně se vyplatí ji aktivovat.

Zdroj: WhatsApp.com (odkaz)