Foto: Freepik

Podle dohody bude humanoidní robot Apollo od Apptronik spolupracovat s lidskými pracovníky v továrně Mercedesu v rámci zkušebního provozu. Robot bude mít za úkol přivážet díly vozidel na výrobní linku a asistovat při sestavování, což má přispět k efektivitě výrobního procesu.

Jedním z hlavních důvodů pro využití humanoidních robotů je snaha o automatizaci náročných manuálních prací, které vyžadují málo kvalifikovanou pracovní sílu. Tento model nasazení robotů by mohl být budoucností i pro další organizace, které čelí podobným výzvám v oblasti pracovní síly.

Společnost Apptronik, tvůrce robota Apollo, se zaměřuje na vývoj pokročilých robotů, včetně humanoidního robota Valkyrie pro NASA. Apollo je schopen nést zátěž až 55 liber a pracovat čtyři hodiny na jedno nabití, což z něj činí vhodného pomocníka v průmyslových prostředích.

Automobilový průmysl není jediným odvětvím, které se zajímá o využití humanoidních robotů. Další společnosti jako BMW a Tesla také zkoumají možnosti nasazení podobných technologií ve svých výrobních procesech.

Celkově lze očekávat, že využití humanoidních robotů v průmyslu bude nadále stoupat, což může přinést efektivitu a zlepšení pracovních podmínek pro lidské pracovníky.

Zdroj: DigitalTrends.com (odkaz)