Foto: Freepik

Obrazovky se stávají neodmyslitelnou součástí našeho každodenního života – ať už jde o notebooky, televizory nebo chytré telefony. S používáním však přichází i potřeba pravidelného čištění, které může být pro mnoho lidí matoucí. Existuje nespočet produktů na trhu, které slibují dokonalou čistotu, ale pravda je, že nejlepší cesta k úspěchu je často ta nejjednodušší.

Než se ponoříme do metody čištění, je důležité vědět, co nedělat. Jedním z největších omylů je použití čisticích prostředků obsahujících alkohol, jako je isopropylalkohol nebo Windex. Tyto látky mohou poškodit povrch obrazovky, zejména antireflexní vrstvu. Dlouhodobé používání může vést k nevzhledným skvrnám a nerovnoměrnému nátěru.

Některé společnosti vyrábějí specializované čisticí prostředky, které jsou bezpečné pro obrazovky, ale naše zkušenosti naznačují, že běžná destilovaná voda je stejně účinná a cenově dostupnější. Při použití destilované vody se vyhnete riziku zanechání zbytků na obrazovce, což může být problém u některých komerčních produktů.

Foto: Freepik

Při čištění obrazovky se vyhněte použití papírových utěrek nebo abrazivních materiálů, které by mohly poškodit povrch. Místo toho volte měkký hadřík z mikrovlákna, který přitahuje prach a zároveň chrání obrazovku před poškrábáním.

Samotný proces čištění je jednoduchý. Začněte odstraněním prachu pomocí stlačeného vzduchu nebo vzduchového dmychadla. Poté navlhčete hadřík z mikrovlákna destilovanou vodou a jemně otřete povrch obrazovky. Nakonec použijte suchou část hadříku k odstranění přebytečné vlhkosti.

S těmito jednoduchými kroky byste měli dosáhnout čistého a bezpečného povrchu obrazovky. Ať už čistíte notebook, televizi nebo chytrý telefon, tyto postupy jsou univerzálně použitelné a zaručují zachování kvality vašich zařízení.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)