Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Design a konstrukce

Jedním z nejvíce rozpoznatelných prvků realme C67 je jeho design. Stejně jako u ostatních modelů v řadě C, i tento telefon se vyznačuje pestrobarevným designem, který při dopadu světla mění svůj vzhled. Zadní kryt telefonu disponuje radiálním designem s individuálními pruhy, které dodávají zařízení punc originality.

V rámci estetiky je k dispozici několik barevných variant. Z hlediska konstrukce je telefon relativně tenký s tloušťkou 7,59 mm, avšak váha 185 g může překvapit. Přesto se však telefon pohodlně drží a nabízí uživateli několik praktických prvků, jako jsou stereo reproduktory a uspořádání portů.

Displej

Při pohledu na displej realme C67 nás přivítá impozantní 6,72palcový LCD displej s rozlišením 2400 × 1080 px. I když není typu IPS, barevná reprodukce je přijatelná a využití technologie LCD nabízí dostatečnou kvalitu pro sledování videí a hraní her.

Maximální jas 800 nitů zaručuje dobrou čitelnost i za slunečného dne. Zajímavým prvkem je přední kamera umístěná v kulatém výřezu, a funkce Mini Capsule 2.0, což je realme verze Dynamic Island. Ta přidává do multimediálního rozhraní další rozměr.

Kamera

Jedním z hlavních lákadel realme C67 je jeho kamera. Duální zadní kamera s hlavním snímačem o rozlišení 108MP a 2MP hloubkovým senzorem poskytuje skvělý výkon v dobře osvětlených prostředích. Fotografie jsou ostré, s živými barvami a přesnou reprodukcí.

Funkce Auto HDR zajistí, že i méně zkušení uživatelé dosáhnou vynikajících výsledků. V režimu Hi-Res lze využít plnou kapacitu 108MP snímače, ideální pro krajinářské snímky. I přes noční fotografování, kde kvalita obrazu mírně klesá, se realme C67 jeví jako solidní volba pro ty, kteří si chtějí zachytit vzpomínky za dobrých i horších světelných podmínek. V oblasti videa nabízí telefon nahrávání ve 1080P@30FPS s funkcí ultra steady mode, což umožňuje relativní stabilizaci videa.

Výkon

Vnitřní sílu realme C67 poskytuje procesor Qualcomm Snapdragon 685 spolu s grafickým čipem Adreno 610. Model, který máme na testování má 8 GB RAM a 256 GB úložiště, což poskytuje dostatečný výkon pro většinu každodenních úkolů. Zkoušel jsem hrát několik nových her a nezaznamenal jsem žádné větší sekání nebo zadýchání. Mobilní telefon se jeví jako solidní v dané cenové kategorii.

Uživatelské rozhraní

Realme C67 běží na operačním systému Android 14 s nadstavbou realme UI. Uživatelské rozhraní je jednoduché a podobné stock verzi Androidu, což usnadňuje orientaci. Přítomnost bloatware a předinstalovaných aplikací je však zjevná, ačkoli některé z nich mohou být užitečné. Uživatelé se mohou setkat s App Marketem, ale většina stahování aplikací stále probíhá přes Google Play Store. Já osobně nejsem příznivcem těchto předinstalovaných aplikací a většinu z nich po spuštění obratem odinstalovávám.

Výdrž

Realme C67 je vybaven 5000mAh baterií, což je solidní hodnota pro zařízení v této cenové třídě. Během běžného používání vydrží telefon více než den. Samozřejmě záleží na tom, jaké máte aktuální nastavení a jaké funkce máte zapnuté. Nabíjení 33W je dostatečné a díky dlouhé výdrži baterie není nutné často připojovat telefon k nabíječce.

Závěr

Celkově lze konstatovat, že realme C67 je solidní volbou v rámci své cenové kategorie. Naše varianta s 8 GB RAM a 128 GB úložištěm nabízí slušné specifikace a výkon. Největším lákadlem je však fotoaparát, který poskytuje skvělý výkon za tuto cenu. Pokud je vaším primárním zájmem zachycování obsahu, zejména fotografií a videí, pak realme C67 nabízí dobré možnosti za přijatelnou cenu.

Děkujeme společnosti Realme za zapůjčení modelu Realme C67.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Realme