Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Zatímco dříve jsme na jedné disketě měli pět her, tak dneska jedna lepší hra zabírá i 80 GB. Nyní nastává ten problém. Počítače velice často mají kapacitu jen 256 GB nebo 512 GB. Operační systém Windows vám z toho zabere alespoň 20 %. V praxi to ale znamená, že vám zbude místo jen na dvě či tři hry.

O volném místu pro několik tisíc fotografií a pár desítek filmů nemůže být ani řeč. Jak z toho ven? Řešení je jednoduché. Já mám několik externích disků, které mám popsané a na kterých mám svá data. Tyto disky mám rozděleny do dvou kategorií, a to pasivní na zálohování dat pro dlouhodobé účely, a na aktivní používání. Na těch aktivních pak mám třeba nainstalované i hry, které přímo z disku spouštím, protože se jedná o rychlé SSD disky.

Jedním z těchto rychlých disků je i novinka z dílny ADATA, a to ADATA SD620, který se prodává v několika variantách, a to jak barevných tak i kapacitních. Já držím v ruce variantu o kapacitě 1TB. To je naprosto dostačující pro aktivní i pasivní použití. Jsem proto zvědavý, jak se tento nový disk osvědčí v testování, a to zejména v rychlosti načítání dat.

Jedním z hlavních atributů tohoto disku je jeho podpora vysokorychlostního přenosu přes rozhraní USB 3.2 Gen2. Rychlost přenosu dosahuje až 520 MB/s, což z něj činí opravdového rychlého pomocníka při přenosu dat. Během několika vteřin jsem byl schopen přenést i velké soubory s vysokým rozlišením 4K. Je to skvělý nástroj pro každého, kdo ocení rychlost a efektivitu přenosu dat.

Ochranu dat zajišťuje odolnost proti nárazu, kterou potvrzuje certifikace dle standardu MIL-STD. Jeho stavba poskytuje vynikající elastické tlumení, a díky tomu přežije pád z výšky 1,22 metru bez újmy. Tato odolnost činí ADATA SD620 ideálním řešením pro ty, kteří chtějí mít svá data v bezpečí i v náročných podmínkách.

Jsem také nadšený z kompatibility tohoto disku s různými operačními systémy, včetně Androidu, Mac OS a Windows. Možnost připojení k různým zařízením, včetně počítačů, tabletů, mobilních telefonů a herních konzolí, dává uživateli široké možnosti využití. Bez nutnosti instalace dodatečných ovladačů mohu snadno přenášet soubory a zálohovat data.

Design

ADATA SD620 přináší moderní a atraktivní design, který je doplněný o tři klasické barevné varianty (černá, modrá, červená). Speciální tvar i pouzdro poskytuje nejen ochranu, ale i estetický prvek. Celkový dojem z designu je pozitivní a odpovídá aktuálním trendům na trhu s externími disky.

Výkon

V této kategorii exceluje ADATA SD620 díky podpoře vysokorychlostního přenosu přes rozhraní USB 3.2 Gen2. Rychlost přenosu dosahuje až 520 MB/s, což zaručuje efektivní a rychlý přenos dat. Přenos 10GB video souboru s vysokým rozlišením 4K za pouhých 20 sekund potvrzuje vysoký výkon tohoto externího disku. Jeho schopnost zvládnout náročné úlohy a rychle načítat data přidává na jeho atraktivitě.

Test rychlosti

V testování rychlosti se ADATA SD620 ukázal jako vynikající přenosové zařízení. Rychlost přenosu 520 MB/s byla potvrzena i při přenosu velkých a objemných souborů. Disk se tak ukazuje jako spolehlivý a výkonný nástroj pro uživatele, kteří kladou důraz na rychlost a efektivitu.

Závěr

ADATA SD620 představuje nejen výkonný a odolný externí disk, ale i designově povedený přístroj pro uživatele s různými potřebami. K dostupnosti ve třech klasických barvách (černá, modrá, červená) přidává estetický prvek, který umožňuje každému uživateli vybrat variantu podle svého osobního stylu.

Kromě toho, že disk poskytuje dostatečnou kapacitu pro uchování velkého množství dat, se také vyznačuje rychlým přenosem dat s podporou USB 3.2 Gen2. Testování rychlosti potvrdilo jeho schopnost efektivně zvládat přenosy i s rozsáhlými soubory.

Pro hráče je ADATA SD620 vynikajícím společníkem, díky podpoře nejnovějších herních konzolí. Celkově lze konstatovat, že ADATA SD620 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají efektivní, odolné a spolehlivé úložiště pro svá data, a zároveň chtějí esteticky příjemné zařízení, které si mohou přizpůsobit svému osobnímu vkusu.

Děkujeme společnosti ADATA za zapůjčení externího disku ADATA SD620.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe