Foto: Freepik

V devadesátých letech, kdy začínaly tlačítkové mobilní telefony, tak se vždy měnil jednoduše celý zadní kryt, přední kryt i klávesnici. S příchodem chytrých telefonů si chtěli uživatelé zcela logicky chránit své drahé mobily, a proto si pořizovali ochranná skla a fólie. Dneska je to již spíše standard, že na nově zakoupeném mobilním telefonu máte již ochrannou fólii nalepenou.

Nyní ale uveřejnila společnost Xiaomi celkem překvapivou zprávu. Ta se týká právě zmíněných ochranných skel a fólií. Podle této zprávy by totiž mohla tato ochranná skla mobilním telefonům spíše uškodit. Řeč je konkrétně o tekutých UV lepidlech, která se na lepení fólií a skel používají.

Foto: Freepik

Tekutá UV lepidla se používají zejména v případě zakřivených displejů, kde drží lépe než standardní fólie. Další výhodou UV lepidla je fakt, že netvoří žádné vzduchové bubliny. Při aplikaci fólie se toto lepidlo postupně rozlézá do všech koutů a v případě zakřivených displejů je riziko, že zateče i do bočních tlačítek, USB-C konektoru, mikrofonu, reproduktoru nebo za zadní kryt.

Díky tomu může být uživatel vystaven například častým a nekontrolovaným restartům, chrastění v reproduktoru nebo špatného mikrofonu. Podle Xiaomi pak takováto závada může mít vliv na neuznání záruky. Aby toho nebylo dost, tak může díky tlustému ochrannému sklu přestat fungovat i čtečka otisků prstů. Ochranna displeje je rozhodně důležitá, ale možná stojí za zvážení třeba pouzdro typu flip, které váš mobil ochrání, ale neohrožuje.

Zdroj: Mi.com (odkaz)