Foto: Freepik

Názory na to, která navigační aplikace je nejlepší se různí a každý uživatel na to má svůj názor. Někomu vyhovuje čistě holá abstraktní mapa s jednoduchými pokyny a někomu vyhovuje podrobná turistická mapa. Každopádně to, co uživatelé Mapy.cz obdivovali řadu let na konkurenčních aplikacích, jako je Waze a Google, je aktuální předpověď dopravní situace.

Ta mimo jiné vychází z možnosti nahlašovat případný problém, zácpu či kolonu přímo uživateli v terénu. Nyní se vývojáři Mapy.cz rozhodli, že uživatelům poskytnou tuto možnost a přidali do mobilní aplikace tlačítko „+“. Po kliknutí na něj si můžete vybrat, jakou událost chcete nahlásit.

Vaše hlášení se pak obratem objeví u ostatních uživatelů, kteří jedou stejnou trasu, jako vy. Nebo alespoň jedou přes stejné místo, kde jste nahlásili událost. Za sebe mohu prohlásit, že se jedná o velice užitečnou funkci, která vám může ušetřit dlouhé hodinové stání v kolonách.

Já jsem zvyklí na klasické turistické mapy, a proto upřednostňuji právě Mapy.cz. Tuto funkci jsem ale skutečně na této aplikaci postrádal. Řešil jsem to tak, že jsem měl zapnuty dvě aplikace. Podle Mapy.cz jsem jezdil a podle Waze jsem kontroloval, zda není na cestě nějaká aktuální nehoda nebo překážka. Řešení tak opravdu uvítám, i když bych čekal, že přijde daleko dříve.

Zdroj: Mapy.cz