Foto: Freepik

Podle informací z The Verge Google pracuje na nové komponentě řízené umělou inteligencí, která bude spojovat turisticky zajímavá místa a příspěvky komunity v Mapách Google, aby vám rychle doporučila ty nejlepší destinace, ať už jde o nákupní centra, restaurace nebo prodejny pneumatik.

Tato nová funkce AI bude interaktivnější a nabídne lepší personalizované výsledky vyhledávání než dosavadní vyhledávání. Generativní funkce umělé inteligence bude schopna zachytit klíčová slova ve vyhledávacích dotazech, jako jsou trendy, vintage nebo upscale, a porovná je se stovkami milionů firemních zápisů, recenzí a fotografií. Tímto způsobem poskytne personalizovaná doporučení, která budou lépe odpovídat vašim preferencím.

Foto: Freepik

Zatím není zcela jasné, jakým způsobem bude tato umělá inteligence zpracovávat geografické oblasti. Podle informací od Googlu bude systém vytvářet doporučení v rámci daného města nebo regionu podle názvu, například Austin nebo Texas. Pravděpodobně budou akceptovány i výzvy jako „v blízkosti“ nebo „do 20 mil“.

Tato transformace umělé inteligence v Mapách Google bude postupná a začne ve Spojených státech. Do budoucna se jistě plánuje rozšíření i do světa, ale v tuto chvíli to není na pořádku dne. Google se intenzivně zabývá aktualizacemi týkajícími se Map, přičemž se snaží transformovat aplikaci z pouhého GPS navigačního systému na komplexní informační centrum. Nedávno byla představena funkce, která automaticky přiřazuje informace k obrázkům jídel nahraným uživateli. Tato funkce díky chytré technologii identifikuje jídlo a dokonce poskytuje výživové informace, což přispívá k efektivnějšímu procházení seznamů jídel a restaurací.

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz)