Foto: Freepik

Google přichází s novou funkcí pro uživatele Androidu, která jim umožní jednoduše vkládat poznámky do dokumentu přímo na svých zařízeních pomocí prstu nebo stylusu. Tato aktualizace byla oznámena na Mobile World Congress (MWC) 2024 a přináší do Dokumentů Google možnost označovat text, psát poznámky a zvýrazňovat důležité části dokumentů podobně jako při použití pera a papíru.

Funkce vkládání poznámek bude k dispozici pro uživatele tabletů a chytrých telefonů se systémem Android, což otevírá nové možnosti pro zvýšení produktivity a pohodlí při práci s dokumenty. Google tvrdí, že tato aktualizace také usnadní podepisování digitálních dokumentů, což může být užitečné pro mnoho uživatelů.

Foto: Freepik

Nový anotační nástroj pro Dokumenty Google přinese uživatelům Androidu možnost využívat různé barvy pera a zvýrazňovačů, což usnadní organizaci a barevné kódování poznámek. Tato funkce je vítaným přídavkem zejména pro ty, kteří preferují ruční psaní a zvykli si na analogové metody práce s dokumenty.

Je však třeba poznamenat, že zatím chybí možnost převodu rukopisu na text, což by umožnilo efektivnější práci s rozsáhlejšími úkoly. V tomto ohledu je Apple již o několik kroků napřed, protože nabízí podobnou funkci pro uživatele Apple Pencil ve svých nativních aplikacích pro iPad.

Celkově je nová aktualizace Dokumentů Google vítaným rozšířením funkcí pro uživatele Androidu, které jim umožní snadněji a efektivněji pracovat s dokumenty přímo na svých zařízeních.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)