Foto: Freepik

Chatovací a komunikační aplikace WhatsApp má mnoho užitečných funkcí a výhod. Její popularitě pomohlo určitě i období karantén během pandemie koronaviru. Lidé byly v té době odkázáni právě na tyto komunikační aplikace. Dodnes ji tak využívají uživatelé při komunikaci jeden na jednoho, ale i ve skupinách.

Prostřednictvím této aplikace komunikují celé rodiny, ale i kolegové z práce. Vytvořili si zkrátka kanály a domlouvají se zde na tom, jak si rozdělí úkoly nebo zde řeší absenci. Využití je mnoho, a proto i vývojáří WhatsAppu přichází neustále s dalšími novinkami, které by mohli zjednodušit práci uživatelů.

Foto: Freepik

Uživatelé tak mohou využívat funkce jako hlasové zprávy, mizející zprávy nebo ankety. Mezi novinky patří možnost zaslat hlasovou zprávu všem uživatelům v daném kanálu. Hlasové zprávy jsou pak velice populární. Uživatelé totiž velice často a rádi reagují na zprávy druhé strany „smajlíkem“ nebo právě hlasovou zprávou.

Ta totiž nahrazuje zdlouhavé a nepříjemné psaní obsáhlých zpráv jedním prstem. Pokud jste ale ve skupině uživatelů chtěli něco hromadně vysvětlit a sdělit pomocí hlasové zprávy, tak to zkrátka nešlo. Teprve nyní můžete například blízkým namluvit návrh na společný výlet. Poslední novinkou je navýšení maximálního počtu správců v kanálu na 16.

Zdroj: 9to5mac.com (odkaz)