Foto: Freepik

WhatsApp neustále přináší další a další novinky a funkce. Původně jsem si myslel, že po novém roce si dá WhatsApp trochu pauzu, aby načerpal nové síly. Opak je ale pravdou. Přijde mi, že nyní má WhatsApp snad ještě více novinek, než na konci roku. Před časem jsem psali o některých novinkách, které vypadají až revolučně.

Server WABetaInfo nyní informoval, že v rámci beta verze uveřejnili vývojáři WhatsAppu možnost sdílení ankety v kanálech, jejichž jste vy vlastníkem. Vše zůstává anonymní, takže každý v kanálu může hlasovat a všichni členové uvidí počet hlasů pro jednotlivé možnosti, ale již neuvidí, kdo konkrétně pro jakou možnost hlasoval.

Foto: Freepik

Nyní navíc může tvůrce ankety zakázat různé možnosti nebo nastavit různé filtry, díky kterým získá jen jednu potřebnou odpověď. I když je nyní funkce již v beta testování, tak se očekává, že ještě chvíli potrvá, než ji nasadí trvale do ostré verze. Každopádně funkce hlasování je velice užitečná.

Představte si například, že plánujete společnou dovolenou nebo společný dárek a potřebujete se dohodnout, kdo volí jakou možnost. Proto můžete využít anketu, v rámci které se dozvíte, co chce většina. Věřím, že si nová funkce získá u uživatelů popularitu, protože má poměrně velký potenciál.

Zdroj: PhoneArena.com (odkaz)