Foto: Freepik

WhatsApp je velice populární a jen těžko hledáte někoho, kdo ho nepoužívá. Pro uživatele je zde několik služeb a funkcí, které se nám zdají téměř automatické či samozřejmé. Není tomu tak. Jako příklad můžeme uvést jednu, která doposud byla automatická a zdarma, ale od nového roku již zdarma není.

Řeč je o fotografiích. Uživatelé často využívají WhatsApp jako takové rodinné album, kde mohou sdílet fotografie či zážitky. Za krátkou dobu se jich tam může nashromáždit skutečně velké množství. Tyto soubory jsou pak většinou zálohovány do cloudového úložiště.

Foto: Freepik

Problém je ale v tom, že cloudové úložiště Google je omezené pouze na 15 GB. To není zas až tak moc. Musíte si ale uvědomit, že do tohoto úložiště se započítávají veškeré služby Google, takže Google Mail, Google Fotky či Google Disk. Google sice nabízí rozšíření kapacity vašeho disku, ale budete si muset za něj připlatit.

Doposud se totiž zálohy těchto souborů do limitu na Google cloudových službách ani nezapočítával. Řešení je ale až překvapivě jednoduché. Stačí si vypnout v nastavení WhatsAppu zálohování a veškeré mediální soubory, které vám byly zaslány do WhatsAppu si zálohujete jinam. Nabízí se třeba počítač nebo externí disk. Následně je z WhatsAppu můžete smazat. Tento způsob má ale jednu nevýhodu, protože po smazání mediálních souborů z mobilního telefonu se vám logicky smažou i z WhatsAppu. Zde pak opět uvidíte jen náhledové obrázky.

Zdroj: The Sun (odkaz)