Foto: Freepik

Na našem trhu působí hned několik poměrně velkých a významných mobilních operátorů. Podle nejnovějších zpráv to ale vypadá, že jeden z těchto operátorů zcela končí. Jedná se o SAZKAmobil, který má aktuálně více než 200 tisíc uživatelů.

Důvodem je plánovaná akvizice ze strany Vodafone, který tak posílí svou pozici na našem trhu. SAZKAmobil existoval deset let a podle dostupných informací by se pro jeho zákazníky nemělo nic zásadního změnit. Prý by měli mít i nadále možnost využívat zákaznické centrum SAZKA a prodejní místa s terminálem SAZKA, kde bude možnost zakoupit či dobít SIM kartu.

Foto: Freepik

SAZKAmobil byl pak virtuální mobilní operátor, který využíval mobilní síť právě od Vodafone. V praxi se tak toho příliš nezmění. SAZKAmobil se v minulosti proslavil třeba tím, že to byl první mobilní operátor, který nabídl přístup k 5G síti bez jakéhokoliv omezení. Společnost SAZKA se k tomuto vyjádřila tak, že se chce soustředit zejména na loterii.

V tuto chvíli je vše dohodnuté a čeká se na schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Očekává se, že celá transakce bude provedena během první poloviny roku 2024. Ani jedna ze stran nechce v tuto chvíli komentovat detaily celé akvizice. Prozatím se ani neví, zda aktuální smlouvy a paušály stávajících uživatelů SAZKAmobil budou pokračovat i u Vodafone nebo po jejich vypršení přejdou uživatelé na obdobný balíček u Vodafone.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)