Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Význam mobilního telefonu pro můj každodenní život není pouze v jeho roli pracovního nástroje; má v sobě uložené i důležité dokumenty, například mou zelenou kartu. Stejně tak tam mám uloženou i jízdenku na vlak, nákupní seznam či veškeré poznámky k obchodní schůzce. Vybitý mobil je pro mne zkrátka pohroma. Myslím si, že podobně to má mnoho lidí. Řešením pro tuto situaci je do jisté míry powerbanka. Mám štěstí, že mohu otestovat powerbanku Trust s kapacitou 10 000 mAh a rychlým nabíjením.

Již v minulosti jsme zde testovali powerbanky od společnosti Trust s kapacitou 5 000 mAh a 20 000 mAh. Tato powerbanka je takovou zlatou střední cestou. 5 000 mAh je dostatečná pro jedno nabití, ale pokud máte i tablet či další chytrá zařízení, tak potřebujete zkrátka větší zásobu energie.

U powerbank s kapacitou 10 000 mAh bývá většinou problém ve velikosti či váze. Zde tento problém nevidím, protože rozměry jsou 144 mm x 69 mm x 16 mm a celková hmotnost je 241 g. Srdcem této powerbanky je lithium-iontový polymerový akumulátor s kapacitou 10 000 mAh, což znamená, že máte k dispozici dostatek energie pro několik nabití svých zařízení.

Ale čím opravdu vyniká, je možnost rychlého nabíjení. S podporou technologií Quick Charge 3.0 a USB Power Delivery 2.0 je nabíjení vašeho smartphone, tabletu nebo jiného zařízení rychlé a efektivní. Navíc oceňuji i nabíjení 3A, což je rozhodně nadprůměrné. Většinou se bohužel setkávám s 1A, který v podstatě dokáže jen zpomalit vybíjení u telefonu.

Powerbanka se může pochlubit třemi USB porty – jeden USB port typu A a dva USB porty typu C, což znamená, že můžete současně dobíjet až tři zařízení. S výstupním výkonem 18 W u USB A a 20 W u USB C si můžete být jisti, že nabíjíte svá zařízení rychle a efektivně.

O bezpečnost se nemusíte obávat. Tato powerbanka je vybavena ochranou před přebitím, přetížením, přehřátím a zkratem, což zajišťuje bezpečné používání. Na boční straně zařízení najdete ukazatele, který vám poskytne informace o aktuální úrovni baterie, stavu nabíjení a zbývající kapacitě.

Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Příjemným bonusem je přítomnost USB-C nabíjecího kabelu v balení, což usnadňuje připojení k různým zařízením bez nutnosti dalších příslušenství. Celkově lze říci, že tato powerbanka spojuje výkon, udržitelnost a bezpečnost, což ji činí skvělou volbou pro každodenní použití a pro ty, kteří chtějí být připraveni na cesty bez obav o vybitou baterii svých zařízení. Za sebe jsem tak nenašel důvod, proč ji nedoporučit dále. Jde o malou, lehkou, praktickou a rychlou powerbanku, která by měla být základní výbavou každého batohu a každé kabelky.


Děkujeme společnosti Trust za zapůjčení powerbanky Trust Redoh 10 000 mAh.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Trust