Foto: Freepik

Zapnutí displeje

Tuto funkci ocení zejména sportovci. Když jedete na kole či na běžkách, tak nemůžete mít displej neustále zapnutý. Ideální je mít ho vypnutý a pouze poslouchat hlasovou navigaci. Může ale nastat situace, kdy potřebujete mapu vidět. V tomto případě můžete jedním tlačítkem jen probudit displej, kouknout se na mapu a znovu ho uspat. Výhoda je, že to funguje i v cyklistických či lyžařských rukavicích.

Jedním prstem

Mapy.cz nabízí také tzv. „kompaktní mód vyhledávání“. Ten je zkrátka uzpůsoben k tomu, že můžete aplikaci využívat klidně jedním prstem či jednou rukou. Bohatě postačí, když kliknete na zelenou lupu, která se nachází vpravo dole a otevře se vám klávesnice.

Navigace

Když jedu autem a mám nastavenou navigaci na Mapy.cz, tak se v nočních hodinách přepne aplikace do „nočního módu“. Mne to vyhovuje, protože to tak ostře nesvítí do očí. Někomu to ale může vadit. V nastavení je pak naštěstí možnost tento mód trvale vypnout. Mimo to je zde ještě jedna důležitá vychytávka, a to když podržíte dva prsty na mapě, tak vám aplikace Mapy.cz změří vzdálenost vzdušnou čárou mezi těmito body.

Foto: Freepik

Výhody offline map

Offline mapy nabízí prakticky každá mapová navigace, ale jak už bylo řečeno výše, tak vždy se jedná jen o abstrahované silnice a města. Zde si můžete stáhnout kompletní mapy včetně turistických značek a cest. Asi hlavní výhodou offline map je fakt, že vám budou fungovat vždy, a to i v případě, že nemáte mobilní signál či internet.

Při svých procházkách jsem se dostal do končim, kde skutečně internet nebyl, ale offline navigace fungovala. Zkoušel jsem i jiné aplikace, ale jezdit na cyklostezkách podle jiných aplikací je prakticky nemožné. V Krkonoších pak často potkávám turisty s Google Maps, kteří nevědí kam jít. Rozhodně tato aplikace má co nabídnout, a to nejen sportovcům, ale každému.

Za zmínku určitě stojí i body zájmu. Nejde jen o muzea či historický strom, ale o vše zajímavé. Nejstarší pivovar, nejdelší fotbalové hřiště nebo hezký výhled do krajiny. Navíc si můžete dát foto mapu, kde jsou fotografie od reálných uživatelů. Můžete se tak podívat, jaké to tam je ve skutečnosti a podle toho si naplánovat svůj výlet. Jak již jsem říkal, tak aplikaci využijete stejně v létě, jako v zimě.

Zdroj: Medium.seznam.cz (odkaz)