Foto: Freepik

O tom, že WhatsApp je nejpopulárnější komunikační aplikací vědí asi všichni. Možná právě proto hledá vedení společnosti WhatsApp nové způsoby, jak by mohli svou aplikaci zpeněžit. Nyní objevili službu, která byla pro mnoho uživatelů samozřejmá a navíc zadarmo. Jde o zálohování historie chatů, telefonátů, hlasových zpráv i mediálních souborů.

Nově se totiž budou veškerá zálohovaná data ukládat na vás Google Disk, který je nově limitován do maximální kapacity 15 GB. Pro překročení této kapacity si budete muset připlatit další prostor. Změna má přijít zhruba v polovině příštího roku, takže je ještě dostatek času se na to připravit.

Foto: Freepik

Dobrá zpráva je, že každý registrovaný uživatel má k dispozici alespoň těch 15 GB, i když v minulosti měl kapacitu neomezenou. Milovníci Applu jsou na tom ještě hůře, protože Apple nabízí zdarma jen 5 GB volného prostoru. Možná vám to ani nepřijde, ale pokud nahrajete každou fotku a video z WhatsAppu do cloudu, může to zabrat poměrně velký prostor.

Jako první se změna dotkne uživatelů aplikace WhatsApp Beta, a to již v prosinci tohoto roku. Následně se pak změna promítne i do ostatních uživatelských účtů. Dalo se celkem očekávat, že společnost WhatsApp se pokusí přijít s něčím, na čem prostě může vydělávat peníze.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)