Foto: Freepik

Robin Oil je oblíbená síť čerpacích stanic, která má svůj standard nabídky služeb. Většinou na těchto stanicích můžeme potkat dobré občerstvení nejen v podobě klasických obložených baget, ale klasického vařeného jídla. U řidičů jsou tyto čerpací stanice oblíbené i kvůli přívětivým cenám za pohonné hmoty. 

Nyní je ale osud Robin Oil nejistý, protože se chystá akvizice se státním podnikem Čepro. Čepro pak provozuje síť čerpacích stanic EuroOil. Dohoda o odkoupení RobinOil je sice připravená, ale není ještě schválená antimonopolním úřadem. V případě, že dojde k obchodu, tak by Čepro posílilo na trhu.

Foto: Freepik

V tuto chvíli má 200 čerpacích stanic a akvizicí RobinOil by získalo dalších 70. V tuto chvíli je to třetí největší síť čerpacích stanic na trhu. První je polský PKN Orlen a druhou největší sítí je maďarský Mol. I v případě PKN Orlen a Mol je většinovým vlastníkem stát.

Je proto celkem logické, že stát chce, aby peníze zůstávali „doma“. V případě jakékoliv krize by pak majitelé čerpacích stanic upřednostňovali samozřejmě vlastní potřeby. Zajímavé je, že by to stát nemělo stát vůbec nic, protože celou akvizici zaplatí samo Čepro. Odhadovaná cena je na vyšší stovky milionů korun. Prozatím se ale nemluví vůbec o tom, zda by Čepro ponechalo i název RobinOil a provozovalo by tak dvě sítě čerpacích stanic, nebo by všechny Robin Oil stanice přejmenoval na EuroOil.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)