Foto: dodáno inzerentem

Co je zakázkový software a s jakými typy se mohu setkat?

Zakázkový software je typ softwaru, speciálně navržený a vyvíjený přesně podle individuálních potřeb zákazníka. Na rozdíl od „krabicového“ řešení, které je určeno pro univerzální použití, je software na míru vytvořen tak, aby splňoval všechny vaše specifické požadavky.

 

Vývoj softwaru na míru je možný v několika typech, jejich volba záleží na způsobu užití, vašich požadavcích a nárocích. Na výběr máte mezi webovou nebo mobilní aplikací či desktopový program. Sepsali jsme pro vás základní informace o daných typech softwaru:

 

  • Pod webovými aplikacemi si můžeme jednoduše představit klasické webové stránky, pomocí kterých lze nakupovat produkty, inzerovat zboží, spravovat svůj sklad i řídit výrobu – možnosti jsou téměř neomezené. Tyto aplikace běží přímo v prohlížeči a k jejich využití stačí připojení k internetu.

 

  • Další možností je vývoj mobilní aplikace speciálně pro smartphony a tablety. V dnešním digitálním světě se mobilní aplikace stávají nepostradatelnými společníky v našem každodenním životě. Tyto softwary mohou sloužit jako nástroje pro zábavu, komunikaci, vzdělávání a mnoho dalšího. Zákazníkům jsou k dispozici v obchodech s aplikacemi – Appstore nebo Google play.

 

  • Posledním typem jsou desktopové aplikace, které uživatel musí přímo nainstalovat na svůj počítač. Tento typ softwaru funguje nezávisle na internetovém připojení a poskytuje rychlejší a silnější výkon pro náročnější úkoly.

 

Od čeho se odvíjí cena?

Víme, že každého z vás bude při vývoji softwaru na míru zajímat také cena. Tu však nelze předem bez detailních informací o projektu určit, jelikož se odráží od vašich konkrétních požadavků. Mezi hlavní faktory patří: náročnost projektu, délka vývoje, požadované technologie a funkce. V porovnání s krabicovým řešením bude vstupní cena vývoje na míru vyšší, ale v dlouhodobém měřítku dochází k úsporám.

 

“Stanovujeme reálnou cenu, kterou za vývoj zaplatíte. Pokud vám ji někdo nabízí znatelně nižší, zbystřete. Nešvarem tohoto oboru je totiž postupné navyšování nákladů na vývoj. S tím my nesouhlasíme a chceme, abyste od začátku měli přesnou představu, kolik si na realizaci softwaru na zakázku připravit peněz.”

Tadeáš Matoušek, obchodní ředitel MEMOS Software.

S jakými fázemi se během vývoje setkáte?

Obecně naše společnost MEMOS Software rozděluje proces vývoje do 7 fází:

  1. Vaše poptávka: Vše začíná v momentě, kdy obdržíme vaši poptávku po vývoji softwaru na míru. Tu pečlivě projdeme, spojíme se s vámi a na naší první schůzce vše detailně projdeme.

  2. Návrh řešení: Po našem prvním setkání pro vás zpracujeme specifické řešení vašeho projektu včetně časového a cenového odhadu vývoje.

  3. Podpis smlouvy: V tento moment máte od nás veškeré potřebné informace a pokud jste s návrhem spokojeni, podepíšeme smlouvu, ve které se zavazujeme k plnění všech sjednaných podmínek.

  4. Analýza a tvorba prototypu: Provedeme detailní analýzu a vytvoříme prototyp, abychom zjistili, zda naše představa odpovídá vašim očekáváním.

  5. Vývoj a testování: Během celého vývoje vše pravidelně testujeme, abychom odstranili případné nedostatky nebo chyby.

  6. Spuštění aplikace: Po úspěšném dokončení softwaru přejdeme k jeho nasazení do reálného prostředí.

  7. Externí podpora: Našim klientům i po spuštění nabízíme kvalitní podporu a případný další vývoj.

Foto: dodáno inzerentem

Proč si vybrat MEMOS Software?

Na trhu již existuje mnoho dodavatelů, avšak při výběru je důležité zvážit mnoho okolností. Proto jsme pro vás napsali článek s názvem „Jak vybrat dodavatele softwaru na míru?„, ve kterém najdete tipy, které byste měli při vývoji brát v úvahu. Naše společnost již od roku 2003 pomáhá klientům po celém světě s vývojem softwaru na míru. Máme za sebou přes tisíc úspěšně dokončených projektů. Specializujeme se jak na inovativní mobilní aplikace, tak i na webové aplikace nebo desktopové programy. Sledujeme současné trendy, pracujeme s moderními technologiemi a využíváme širokou škálu programovacích jazyků. Využít můžete i sílu umělé inteligence a integrovat ji do svého softwaru, čímž uživatelé mohou získat další funkce a možnosti, které zlepší jejich uživatelský zážitek.