Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Já jsem osobně řešil problém, kdy jsem měl kvalitní a drahá sluchátka, která jsem nemohl nijak jinak využít a mrzelo mne, že na ně musím ve skříni jenom koukat. O to šťastnější jsem byl, když jsem se dozvěděl, že existuje celkem jednoduché řešení. Vývojáři ve společnosti Buxton totiž připravili Buxton BAA 100 BT.

Jde o adaptér, do kterého zastrčíte váš audio konektor a který může přenášet zvuk z mobilního telefonu do tohoto adaptéru, ze kterého již putuje normálně do vašich sluchátek. Jinými slovy můžu si vzít svůj mobilní telefon a bez problémů používat svá oblíbená sluchátka. Zároveň to ve mně vyvolalo i trochu nejistoty.

Nevím, jak bude kvalitní zvuk po přenosu. Přeci jen při přenosu dochází ke ztrátě kvality zvuku a pokud to jde vzduchem i kabelem, může být kvalita poznamenána. Proto jsem rád, že jsem dostal možnost otestovat tento produkt a sám se na vlastní kůži přesvědčit, jaká bude výsledná kvalita zvuku.

Buxton BAA 100 BT přichází jako revoluční zařízení pro všechny milovníky hudby, kteří chtějí přetvořit svá oblíbená drátová sluchátka na špičkový bezdrátový zvukový zážitek. Tento Bluetooth adaptér nabízí nejen praktické bezdrátové připojení, ale také několik výrazných funkcí, které z něj dělají unikátní volbu pro každodenní poslech.

Design a pohodlí anebo kompaktní elegance

Buxton BAA 100 BT se vyznačuje kompaktním a lehkým designem, který nezatíží uživatele. S hmotností pouhých 11 g adaptér přidává k pohodlí poslechu, aniž by zbytečně zvětšoval celkovou hmotnost sluchátek. Jeho elegantní provedení zajišťuje nenápadnou integraci s vašimi sluchátky. Tento adaptér je malý a nenápadný. Je navíc vybavený i praktickým klipem pro upevnění za opasek či tričko. Na přední straně jsou jen tři tlačítka, a to tlačítko pro vypnutí a dvě tlačítka pro ovládání hlasitosti. Z horní strany je pak pouze konektor jack 3,5 mm a ze spodní strany nalezneme trochu starší konektor micro USB pro napájení.

Bezdrátový přenos: Hudba bez omezení

Hlavní devízou adaptéru Buxton BAA 100 BT je samozřejmě možnost bezdrátového připojení. Bez nutnosti jack konektoru můžete snadno připojit svá oblíbená drátová sluchátka k libovolnému zdroji hudby podporujícímu Bluetooth. Tím odpadá potřeba nepohodlných kabelových redukcí, a vy si tak můžete naplno užívat svou hudbu bez jakýchkoli omezení.

Výdrž Baterie: Poslech Bez Starostí

S adaptérem Buxton BAA 100 BT můžete nezávisle na jedno nabití poslouchat až 8 hodin. Technologie Bluetooth 5.0 přináší efektivní přenos dat s minimální spotřebou energie, což znamená, že nemusíte mít obavy z vybité baterie při dlouhých cestách nebo intenzivním poslechu hudby. Krátké dvouhodinové nabíjení poskytuje dostatek energie pro další bezstarostný poslech. Pokud se vám přeci jen vybije, můžete ho jednoduše dobít ze sítě nebo pomocí powerbanky.

Kvalita zvuku

Je tu ta kapitola, které jsem se nejvíce obával. Jaká je tedy kvalita zvuku při přenosu pomocí tohoto adaptéru? Neměl jsem k dispozici žádná měřící zařízení mimo svůj sluch. Takže hodnocení může být bráno jako subjektivní. Nicméně kvalita zvuku mne zarazila. Nepoznal jsem prakticky žádný rozdíl v tom, jestli přehrávám hudbu z mobilního telefonu přes bezdrátová sluchátka nebo pomocí drátových sluchátek a tohoto adaptéru.

Adaptér Buxton BAA 100 BT totiž není jen o bezdrátovém připojení. Jeho prémiové funkce pro posílení zvukového výkonu zajišťují věrnou reprodukci hudby, a to i pro velká domácí sluchátka. Každý tón je podán s maximální jasností a sílou, což umožňuje prožít hudbu ve všech jejích nuancích. Vývojáři v Buxtonu to zkrátka chytře vymysleli, když přidali malý zesilovač, který kompenzuje připadnou ztrátu na kvalitě. Rozdíl tak nemůžete poznat. V adaptéru je zabudovaný i mikrofon, takže se z něj stává i praktické multifunkční zařízení, které můžete použít pro volání.

Závěr: Bezdrátový zvuk bez kompromisů

Buxton BAA 100 BT se stává jedinečnou možností pro ty, kteří chtějí přetvořit svá oblíbená sluchátka na bezdrátový zvukový zážitek bez kompromisů. Jeho kompaktní design, dlouhá výdrž baterie a prémiový zvukový výkon činí z tohoto adaptéru skvělou volbu pro každodenní poslech hudby.

Bezdrátová svoboda a jednoduchost používání dělají z Buxton BAA 100 BT převratný kousek technologie, který si zaslouží pozornost. Já osobně jsem nic podobného neviděl a ani jsem nevěděl, že to existuje. Pro mne to je zkrátka malá revoluce. Těžko lze pak tomuto zařízení něco vytknout, když má spíše jenom klady.

Hodnocení recenzenta: 4,8/5

Bluetooth adaptér Buxton BAA 100 BT přináší na trh nejen bezdrátový poslech hudby, ale i výrazné vylepšení zvukového výkonu. Jeho kompaktní rozměry a lehkost přidávají na pohodlí, zatímco dlouhá výdrž baterie poskytuje bezstarostný zážitek z hudby. Pro všechny, kteří si chtějí užívat hudbu bez omezení, je Buxton BAA 100 BT ideální volbou. Za sebe ho tak mohu určitě doporučit, protože jedině pomocí tohoto adaptéru dokážete vdechnout nový život starým sluchátkům.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe