Foto: Freepik

Windows 11 21H2 končí

Můj subjektivní názor je ten, že přijdou logicky i další verze. Těžko bude společnost Microsoft dalších třeba třicet let vydávat jen nové aktualizace stávajících Windows 11. Ale je to jen můj názor. Pravdou ale zůstává, že podle oficiálních údajů na webu Microsoft by měla skončit podpora Windows 11, verze 21H2 již 10. října tohoto roku.

To je poněkud brzy na to, že nedávno přišly na trh. Respektive 10. října mají Windows 11, verze 21H2 dostat poslední dostupnou aktualizaci. Jedná se o edice Home a Pro, které po tomto datu již nebudou dále dostávat žádné aktualizace zabezpečení. Další verze, jako je Enterprise, Education a IoT Enterprise přestanou dostávat aktualizace po 8. říjnu 2024.

Foto: Freepik

Co bude po Windows 11?

Pokud chcete i nadále dostávat nejnovější aktualizace a být plně chráněni, musíte se obrátit na službu Windows Update, kterou naleznete v hlavním menu. Po otevření Windows Update stačí dát zkontrolovat nejnovější verze pro váš operační systém a vybrat čas, kdy se má updatovat váš operační systém na novější verzi.

Problém může samozřejmě nastat u těch zařízení, u kterých uživatel zakázal zjišťování automatických aktualizací. Někteří uživatelé to dělají, protože to může do jisté míry ovlivňovat rychlost internetu či výkon počítače. Nicméně je i přesto dobré to občas povolit a nechat zkontrolovat, zda není k dispozici nejnovější verze a případně ji přes noc nechat nainstalovat.

Zdroj: Microsoft.com (odkaz)