Foto: Freepik

Doposud se věnovali spíše funkcionalitám, ale nyní se rozhodli podívat se i na design. Chtějí WhatsApp navléknout do nových barev. Náhled nového vzhledu ukazuje nejnovější betaverze (2.23.20.10). Cílem všech těchto změn má být jediné – vylepšit celkový zážitek, dojem a vizuální přitažlivost aplikace samotné.

První změnou je odstranění zeleného záhlaví, které teď bude jednoduše buď tmavé nebo světlé dle vámi zvolených preferencí. WhatsApp si však zelenou barvu jako svoji hlavní barvu ponechá. Bude mít však lepší odstín a nebude tak agresivní. Vidět ji můžete v logu či na ikonce pro vytvoření nové zprávy.

Záhlaví se pak zúží a budou z něj odstraněny i karty komunity, chat, atd. Veškeré tyto karty se pak přemístí do nového pásu ikon umístěného ve spodní části. Tím má prý dojít ke snadnějšímu přístupu pro ovládání jednou rukou. Velkou výhodou je i možnost zobrazovat všechy konverzace nebo filtrovat jen ty, jež jsou doposud nepřečtené popřípadě jen konverzace vybraných kontaktů.

Dočkat se mají i ti, kteří využívají WhatsApp pro firemní účely, protože zde bude nově tlačítko pro přepínání mezi firemním a soukromým WhatsAppem. Součástí nového kabátu je i celá sada nových ikon. Jako vždy není prozatím známé, kdy by se měly veškeré novinky dostat do ostré verze.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)