Foto: Freepik

Sociální síť TikTok se v poslední době silně rozmáhá a bezpočet uživatelů hlavně z řad mladší generace. Čas od času se objeví na TikToku nějaká výzva a ostatní uživatelé ve snaze získat více odběratelů tuto výzvu přijmou a zopakují. Někdy se jedná o to vypít například Sprite a neříhnout si, ale někdy se jedná o poměrně nebezpečné disciplíny.

Svět teď zasáhla zpráva, kdy mladá Sarah Mescall přijala jednu z takových výzev, podle které měla inhalovat toxické výpary z barev. Takových nebezpečných výzev je bohužel na sítích poměrně dost, ale zdá se, že nejvíce jich je právě na TikToku. Mnohdy nezletilí uživatelé chtějí rychle získat slávu a stát se slavnými influencery pak přijmou prakticky jakoukoliv výzvu. Čím je nebezepčnější, tím pro ně může získat více odběratelů.

Samotný TikTok se od všeho snaží distancovat a sám některý nevhodný obsah maže a zakazuje, ale nikdy se mu nepodaří smazat vše. Podle pravidel TikToku se mohou na tuto sociální síť registrovat jen uživatelé starší čtrnácti let. I přesto je největší zastoupení v rámci uživatelské základny v rozmezí 10 a 19 let.

Nebohá čtrnáctiletá dívka Mescall pocházející z Irska se právě takové výzvy zúčastnila a na její následky zkolabovala a poté zemřela. Všichni teď obviňují TikTok, ale zrovna tak mohou být na vinně rodiče, kteří si nehlídali, co jejich nezletilé dítě dělá. Samotný TikTok se od této výzvy a tragické události zcela distancuje s komentářem, že obsah tohoto charakteru je na TikToku zakázán a promazáván.

Zdroj: Irishtimes.com (odkaz)