Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Rozbalování Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei je známý svým unikátním designem, a to platí i pro balení sluchátek FreeBuds Pro 3, které přímo září „Huawei stylem“. Na přední straně balení sluchátek je obrázek produktu a název HUAWEI FreeBuds Pro 3 na vrchní straně. Pod tímto obrázkem naleznete tři významné ikony: certifikaci HWA, certifikaci Hi-Res Audio Wireless Small Gold Label a podporu pro ekosystém HarmonyOS. Stříbrná razba nad názvem produktu a logem Huawei na balení naznačuje jeho vlajkovou pozici, což je odchýlení od typické červeno-černé barevné kombinace typické pro Huawei.

Když obrátím balení na zadní stranu objevuje se široká škála funkcí včetně prémiového zvuku, Pure Sound 2.0, Intelligent Dynamic ANC 3.0, Triple Adaptive EQ, Dual-Device connection a IPS4. Po otevření balení naleznete zcela logicky sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3. Balení obsahuje sluchátka, nabíjecí pouzdro, kabel, náhradní špunty v několika velikostech a samozřejmě návody.

Huawei FreeBuds Pro 3 nabízí uživatelům výběr ze čtyř velikostí náhradních špuntů (XS, S, M, L), což zajišťuje pohodlné nošení prakticky pro každého. Za sebe to velice oceňuji, protože předchozí verze Huawei FreeBuds byly univerzální odlitky, které nemusí každému sedět. Samotná sluchátka jsou uložena v nabíjecím pouzdře se zakřiveným tvarem připomínajícím oblázek.

VZHLED

V našem případě jsme testovali šedou verzi nabíjecího pouzdra, který má šedý odstín s matným kovovým povrchem, což dodává zvláštní a sofistikovaný vzhled. Na zadní straně pouzdra je logo Huawei a ve spodní části pak pro nabíjení a reproduktor pro vyhledání ztraceného zařízení.

Otevřením horního víka pouzdra uvidíte samotná sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3, která jsou pevně uchycena pomocí kovových kontaktů. Tělo sluchátek Huawei FreeBuds Pro 3 má jedinečný design s lesklým povrchem, připomínajícím klávesy na klavíru. Vnitřek sluchátek obsahuje reproduktory, snímače pro správné umístění v uchu a otvory pro zvuk. Spodní část sluchátek obsahuje mikrofon a kovové kontakty.

Sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 nabízejí moderní a elegantní design s lesklým povrchem. Za sebe mohu říci, že sluchátka jsou daleko masivnější a větší, než tomu bylo u předchozích modelů, což ale nemusí být nevýhodu. Ve větším těle se může ukrývat větší snímač a také lepší utěsnění, takže se těším, jaký bude v praxi zvuk.

PROPOJENÍ

I když jsou Huawei FreeBuds Pro 3 od Huawei, nefungují jen v rámci součástí ekosystému HarmonyOS, ale také s jakýmkoliv jiným telefonem s Androidem či iOS. Propojení pak probíhá bezproblémově, stačí si jen zapnout bluetooth na mobilním telefonu, vložit sluchátka do uší, dát vyhledat a následně zadat spárovací kód, který je v návodu.

Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

POHODLÍ

Pro někoho jsou sluchátka jen spotřební zboží a má po kapsách hned několik modelů z různých tržnic. Já si potrpím na kvalitní zvuk a pohodlí, a proto raději koupím jedny, ale lepší. Pro mne se hodí špunty o velikosti „L“ a znovu říkám, že uděluji Huawei plusové body za to, že dává možnost vyměnit špunty podle velikosti. Nemám rád ty univerzální odlitky, které jsou „univerzální“, což znamená, že každého tlačí.

KVALITA ZVUKU

Vzhledem k tomu, že se jedná o novou vlajkovou loď společnosti Huawei, si dali vývojáři záležet i na kvalitě zvuku. Zvukový přednes je skutečně nadprůměrný, protože sluchátka dokáží hrát i velice nahlas, ale ani při této hlasitosti neztrácí zvuk na kvalitě. Někdy se stává, že výšky chrastí nebo že jsou basy až moc výrazné, což se zde nedá říci. Během testování jsem nezaznamenal, že by zvuk křupnul nebo že by mě obtěžovali výrazné basy.

POTLAČENÍ ZVUKU

U chtrých sluchátek bývá jednou z hlavních funkcí mimo přednesu zvuku, také chytré potlačování okolního hluku. To znamená, že během jízdy v MHD nechcete slyšet, co si paní vedle povídá, ale zároveň chcete slyšet, když na vás napřechodu troubí auto. Právě o to se stará chytlé potlačení zvuku, které některé zvuky potlačí a některé vytáhne z důvodu bezpečnosti. U této funkce se dá říci, zda funguje či nikoliv a v tomto případě je funkce naprosto funkční. Tato funkce souvisí poměrně úzce s funkcí „Quiet Call 2.0“, který dokáže vylepšit kvalitu hovorů i v hlučném prostředí.

DALŠÍ SPECIFIKACE

Obecně lze říci, že sluchátka jsou vzhledem ke své velikosti i poměrně lehká a váží pouze 12, 2 g. Při testování jsem naměřil výdrž sluchátek něco málo přes pět hodin. Další výdrž je ale ukrytá v nabíjecím pouzdře, se kterým dohromady má 23 hodin. To ovšem platí, pokud máte zapnutou funkci potlačení okolního hluku. V případě, že ji deaktivujete, tak se výdrž vyhoupne na 7 hodin pro jedno sluchátko a celkově na 33 hodin s nabíjecím pouzdrem. Nevím jak vy, ale já většinou poslouchám třeba jeden film, pak to dám do nabíjecího pouzdra a za dvě hodiny si poslechnu nějaké písničky. Jinými slovy vám to vydrží bez problémů celý den.

ZÁVĚR

Celkově lze říci, že Huawei FreeBuds Pro 3 jsou vlajkovými sluchátky s vynikající zvukovou kvalitou, potlačením hluku a konektivitou. Znovu musím vyzdvihnout možnost výměny špuntu za jinou velikost a s tím související kvalitu zvuku. Protože, kdy vám sluchátka lépe sednou do ucha, tak lépe těsní a vy máte lepší zážitek. S tím samozřejmě souvisí i kvalita funkce pro potlačení okolního hluku. Za sebe je tak mohu jedině doporučit, protože v poměru cena a výkon jsou rozhodně uspokojivá. Čím ale vynikají je prostě zvukové podání.

Děkujeme společnosti Huawei za zapůjčení sluchátek Huawei FreeBuds Pro 3

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe