Foto: Freepik

Mnoho lidí používá WhatsApp z důvodu, že je šifrovaný technologií end-to-end. Mají rádi své soukromí a nebo nechtějí, aby se jejich zprávy dostali na veřejnost. Proto se staly oblíbené i tzv. mizející zprávy, které po určité době zkrátka zmizí. I to se ale dalo celkem jednoduše zneužít, když si vyfotíte snímek obrazovky.

Nyní ale přichází WhatsApp s novinkou, která tyto problémy možná vyřeší. Jde o mizející hlasové zprávy. V praxi by to mělo fungovat tak, že po prvním přehrání vašeho hlasového vzkazu dojde k automatickému smazání. Mnohými uživateli je možnost zaslání hlasové zprávy preferována zejména v případě, že nemají čas psát dlouhé zprávy nebo když ví, že druhá strana nemůže vzít telefonní hovor.

Foto: Freepik

To, že máte funkci zapnutou, byste měli poznat tak, že se vám při nahrávání objeví jednička v kruhu. Na tu když kliknete, tak se zpráva přehraje jen jednou. Zde je ale možný problém v tom, že je jedno, kdo si tu zprávu přehraje. Jinými slovy si ji můžete třeba přehrát vy, abyste se ujistili o jejím obsahu, ale příjemci se již nezobrazí.

Faktem ale zůstává, že popularita těchto hlasových zpráv výrazně narůstá, a tak i nová funkce je vítanou novinkou a možností, jak třeba přátelům sdělit heslo k Wi-Fi síti, emailu nebo informace o platební kartě. V tuto chvíli je nová funkce ve fázi beta testování, ale očekává se, že se brzy dostane do nové aktualizace jak pro Android, tak pro iOS.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)