Foto: Freepik

Jeden z hlavních taháků je server GIGABYTE G363-SR0, který se vyznačuje přímým kapalinovým chlazením, které efektivně odvádí teplo z procesorů Intel Xeon a čtyř modulů grafických procesorů NVIDIA. Díky tomuto systému dosahuje optimálního výkonu pro AI a HPC aplikace a současně snižuje energetickou spotřebu ve srovnání s klasickými vzduchem chlazenými servery.

Na druhou stranu je zde server GIGABYTE G593-SD2, který je ideální volbou pro datacentra se silnou potřebou akcelerovaných výpočtů. Díky osmi GPU je schopen zpracovávat náročné úkoly související s AI a HPC. Byl také přizpůsoben pro podporu karet DPU NVIDIA BlueField®, což zajišťuje rychlý přenos dat a zvyšuje bezpečnostní izolaci.

Foto: poskytnuto společností Giga Computing, se souhlasem společnosti

Společnost Giga Computing rovněž představila nové modely s grafickými procesory NVIDIA, včetně modelu NVIDIA L40S pro univerzální úkoly v datových centrech a modelu NVIDIA RTX Ada Generation GPU určeného pro profesionální uživatele, kteří potřebují ray tracing, AI výpočty a vysoce výkonnou grafiku.

Díky těmto novým vylepšením mohou zákazníci snížit své energetické náklady a provozní náklady, což přispívá k vytváření datových center s menším dopadem na životní prostředí. Všechny servery společnosti GIGABYTE jsou k dispozici prostřednictvím distribučního partnera ASBIS CZ.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Giga Computing