Foto: Freepik

Hra Kingdom Come, vyvinutá v České republice, jasně ukázala, že hráči mají velký zájem o strategické středověké RPG. Právě kvůli tomu se mnozí těší na příchod dalšího úspěšného českého titulu s názvem Manor Lords. Můžeme již podle traileru říct, že tato hra předčí konkurenční tituly. Není to jen můj pocit, protože se jedná o jednu z her, které hráči nejčastěji přidávají do svého seznamu přání na platformě Steam.

Manor Lords je vytvořený herním studiem Slavic Magic, které nedávno zveřejnilo nový trailer a oficiální datum pro předběžný přístup, a to 26. dubna 2024. Hra vás zasvětí do budovatelské strategie, kde budete hrát roli feudálního pána a budete mít na starosti správu konkrétního území. Budete muset rozdělit toto území a přidělit poddané. Kromě toho budete plánovat výstavbu celých měst, což bude záviset na úrodnosti půdy a dostupnosti vody a dalších zdrojů. Však je důležité mít na paměti, že se nacházíme ve středověku, a ne v Trasport Tycoon, kde lze terén upravovat podle svého uvážení.

Budete muset čelit nehostinné krajině a naučit se pracovat v souladu s přírodou. Během zimy budete muset zajistit dostatek obilí a dalších zásob. Zaujala mě také možnost vést bitvy a následně se přesvědčit o dopadech těchto bojů na váš středověký svět. Pokud totiž pošlete své poddané do bitvy a zvítězí, může se stát, že zbytek vašich poddaných zemře hlady, protože nebudete mít dostatek mlynářů, pekařů a dalších klíčových řemeslníků. Určitě si označte datum 26. dubna 2024 ve svém kalendáři, protože i já se na tuto hru velmi těším.

Zdroj: SteamPowered.com (odkaz)