Foto: Freepik

Nejlepší z obou světů

Lenovo se snaží spojit to nejlepší z obou světů, které nabízí své předchozí modely Legion 5 Pro a Legion 7. Legion 9i přináší inovativní chlazení vodou díky partnerství s Cooler Master a jeho chladicí systém Coldfront, který je integrován přímo do laptopu. Tento systém využívá tři ventilátory a tisíce sacích otvorů, aby odváděl teplo při dosažení teploty 84 stupňů Celsia, což zajišťuje plynulý výkon bez throttlování i během dlouhých herních seancí.

Elegantní design a RGB podsvícení

Externě se Legion 9i odlišuje od předchozích modelů díky použití materiálu zvaného „forged carbon“ místo tradičního uhlíkového vlákna. Tento materiál je strukturálně nezbytný pro nový chlazení a ventilaci. Samozřejmě, jako herní laptop, je také plný RGB osvětlení, které najdeme kolem klávesnice, na spodní části a na logu Legion na zadní straně. Osvětlení je řízeno softwarem Legion a umělou inteligencí LA-2, která zajišťuje optimální výkon mezi CPU a GPU.

Výkon a displej

Pod kapotou najdeme prvotřídní komponenty, včetně procesoru 13. generace Core i9-13980HX, grafické karty Nvidia GeForce RTX 4090 a až 64 GB paměti DDR5 RAM. Samozřejmě nechybí ani rychlý SSD úložný prostor. Na 16palcovém displeji s rozlišením 3200×2000 a obnovovací frekvencí 165 Hz si užijete plynulé a detailní herní zážitky. Displej podporuje 100% Adobe RGB a 100% DCI-P3 pro náročné grafické práce i hraní.

Baterie, konektivita a další funkce

Co se týče výdrže na baterii, Lenovo neposkytlo konkrétní informace, ale uvnitř najdete baterii s kapacitou 99,99 Wh, což je maximum povolené na palubě letadla. Laptop podporuje nový standard Wi-Fi 7 s rychlostí až 6,5 Gbps a Bluetooth 5.3 pro stabilní bezdrátové připojení. Disponuje také vylepšenou 1080p webkamerou a systémem pro sledování pohybu hlavy Tobii Horizon.

Na boku laptopu najdete různé porty, včetně Thunderbolt, USB-C a USB-A. Kromě toho Lenovo dodává dva různé adaptéry, které můžete použít podle toho, zda budete provádět náročné herní aktivity nebo běžnou práci.

Legion 9i je opravdovým technologickým divem, který kombinuje špičkový hardware, inovativní chlazení vodou a elegantní design. Je to ideální volba pro váš herní a tvůrčí zážitek na cestách.

Zdroj: PCWorld.com (odkaz)