Foto: Freepik

Jednou z nejpopulárnějších mapových služeb u nás jsou rozhodně Mapy.cz od českého internetového giganta Seznam.cz. Z naší nedávné recenze vyplývá, že překonávají i konkurenční Waze a Google Maps v tom, že se nesoustředí pouze na navigaci řidičů, ale mají i velice propracované turistické mapy, a to včetně turistických značek.

Vývojáři ze Seznam.cz se snaží pravidelně přinášet různé novinky a vylepšení a ne jinak tomu je i dnes. Na svém účtu na sociální síti „X“ oznámily Mapy.cz, že přináší novou funkci v podobě zobrazování „rekordů“ na území České republiky. Tato funkce je již nyní aktivní a můžete si ji hravě vyzkoušet i vy.

Foto: Freepik

Stačí, když do pole pro vyhledávání napíšete „rekordy“. Obratem se vám objeví mapa České republiky s ikonkami, které označují místo, které je něčím významné. Na svých výletech jste mohli chodit kolem kuriozit naší země a ani jste o tom třeba nevěděli. Víte například, kde je největší strom, největší pila nebo nejstarší pivovar? Tato funkce nemusí sloužit jen pro plánování trasy, ale i pro pobavení a prostě jen pro zajímavost.

Zdroj: Mapy.cz (odkaz)