Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Tapo T110 je inovativní chytrý kontaktní senzor, který přináší do domácnosti řešení pro monitorování otevírání a zavírání oken, dveří, skříněk, lednice a dalších zařízení v reálném čase. Díky jeho integrovanému propojení s aplikací Tapo můžete získávat okamžitá oznámení a mít tak vždy přehled o stavu vašeho domova.

Senzor je snadno instalovatelný pomocí lepicí pásky 3M, což vám umožní umístit ho na různé povrchy bez potřeby nářadí. Jeho vysoká podpora až 15 mm mezery zajišťuje kompatibilitu s různými typy dveří, oken a zařízení. Díky dlouhé životnosti baterie, která vydrží až 1 rok při normálním používání, nemusíte mít obavy z časté výměny baterií.

Tapo T110 je součástí inteligentního ekosystému Tapo, který vám umožňuje vytvářet inteligentní automatizace a spojovat senzor s dalšími chytrými zařízeními. Díky tomu můžete dosáhnout úspor a pohodlí ve vaší domácnosti. Propojení se světelnými vypínači například umožňuje automatické rozsvícení světel při otevření dveří, což nejen ušetří energii, ale zvyšuje i pohodlí.

V domácnostech se zbytečně plýtvá

V dnešní době dochází k masivnímu zdražování nejen energií, a proto si lidé začínají postupně uvědomovat naléhavou potřebu šetřit a podniknout nějaké kroky vedoucí k úsporám. Právě nezavřená okna, dveře a lednice jsou problémem, se kterým se mnoho lidí setkává. Nejde jen o ztrátu tepla nebo chladu, ale i o bezpečnost a možnost ztráty cenných věcí. Někdy můžeme zapomenout zavřít okno nebo lednici při odchodu z domu, což vede k vyšším nákladům na energie a potraviny.

Navíc je to nevhodné, pokud máme doma zvířata, která mohou utéct, nebo pokud chceme zabezpečit svůj majetek před zloději. To je důvod, proč bychom měli věnovat pozornost chytrým technologiím, které nám pomohou tyto situace řešit.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Co je to chytrá domácnost a jaká zařízení se v ní vyskytují?

Chytrá domácnost je moderní koncept, který spojuje různá zařízení a technologie v domácnosti do jednoho propojeného ekosystému. Díky chytrým zařízením můžete ovládat osvětlení, topení, klimatizaci, bezpečnostní systém a mnoho dalších funkcí přímo z vašeho smartphonu nebo jiného zařízení s internetovým připojením. Mezi oblíbená chytrá zařízení patří chytré žárovky, termostaty, kamerové systémy, a samozřejmě také chytré kontaktní senzory, jako je Tapo T110.

Představení chytrého kontaktního senzoru Tapo T110

Chytrý kontaktní senzor Tapo T110 je inovativní zařízení, které umožňuje monitorovat otevírání a zavírání oken, dveří, skříněk, lednice nebo poštovní schránky v reálném čase. Díky tomuto senzoru budete vždy v obraze o stavu vaší domácnosti a můžete přijímat okamžitá oznámení v aplikaci Tapo. V praxi to funguje tak, že Tapo T110 se skládá ze dvou částí, které musejí být u sebe. Pokud se navzájem vzdálí na určitou dobu, dojde ke spuštění oznámení. Využití tohoto zařízení je tak skutečně všestranné, protože ho můžete použít na cokoliv, co se otevírá.

Detailní představení funkcí a možností Tapo T110

Tapo T110 je kompatibilní pouze s jednou částí integrovaného ekosystému Tapo a vyžaduje Tapo Smart Hub (H100). Senzor umožňuje vytváření inteligentních automatizací pomocí aplikace Tapo, což znamená, že jej můžete propojit s dalšími chytrými zařízeními a vytvořit tak účinné a pohodlné řešení pro váš domov.

Dokonce je možné vytvořit celé scénáře, kdy při sepnutí tohoto senzoru umístěného na vchodových dveřích dojde k rozsvícení světel a zapnutí topení pomocí chytré termohlavice. Dalším příkladem užití může být jako alarm, kdy jedete na dovolenou a při násilném vniknutí zloději do vašeho bytu vám senzor může nahlásit podezřelou aktivitu. Vy pak můžete z dovolené zavolat policii, aby šla byt raději zkontrolovat.

Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Montáž je také velice snadná, a to díky obyčejné lepící pásce 3M. Tím si můžete senzor umístit svépomocí téměř na jakýkoli povrch bez použití nářadí. Je vybavený podporou až 15 mm mezery, což umožňuje jeho využití na různých typech dveří, oken a zařízení. Senzor má dlouhou životnost baterie, která vydrží až 1 rok při běžném používání, což zaručuje dlouhotrvající pohodlí.

Závěr

Tapo T110 není jenom chytrým kontaktním senzorem, ale také nástrojem pro automatizaci domácnosti a dosažení úspor. Díky možnosti propojení s chytrými vypínači můžete například nastavit, aby se světla rozsvítila, když otevřete dveře, čímž ušetříte energii a zvýšíte pohodlí. Senzor vás okamžitě informuje o nečekaně otevřených dveřích nebo okně, čímž můžete předejít nebezpečí a odradit potenciální zloděje.

Větší automatizace domácnosti vám umožní snadněji sledovat a kontrolovat stav vašeho domova a přispěje k celkovým úsporám energií a nákladů. Chytrý kontaktní senzor Tapo T110 je skvělým prvkem pro každou moderní domácnost, která chce být efektivnější, bezpečnější a pohodlnější. Zvláště pokud již máte nějaké prvky chytré domácnosti od společnosti Tapo.

Osobně jsem nespokojený akorát s jedinou věcí, ale to je globální a netýká se pouze Tapa. Jde o malou univerzálnost zařízení, kde zařízení od jednotlivých výrobců spolu nijak nekomunikují. Pokud si vyberete produkt Tapo, nemůžete již připojit zařízení jiné značky. Nicméně očekávám, že do budoucna se tento problém urovná, stejně jako v případě nekonečného množství různých nabíječek na mobilní telefony. Za nás je ale kontaktní senzor Tapo T110 skvělým doplňkem, který může zachránit váš majetek i úspory.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností TP-Link