Foto: Freepik

Murder by Numbers se odehrává v roce 1996 v Los Angeles a vy se ocitnete v roli Honor Mizrahi, bývalé televizní herečky, která se stane podezřelou z vraždy svého režiséra. Vaším úkolem je prokázat svou nevinu a odhalit skutečného vraha.

Jedinečný prvek této hry spočívá v tom, že abyste postoupili v příběhu, musíte vyřešit různé logické hádanky nazývané „Picross“. Tyto hádanky se skládají z mřížky, ve které jsou určené buňky, které musíte vybarvit nebo ponechat prázdné podle číselných indikátorů na okrajích mřížky. Správným vybarvením buněk odkryjete skrytý obrázek, který je klíčem k pokračování ve vyšetřování.

Při vyšetřování budete mít také pomocníka – robotického ptáka jménem SCOUT. SCOUT vám bude poskytovat důležité informace, pomáhat v dešifrování důkazů a nabízet nápovědy při řešení hádanek. Spolupráce mezi Honor a SCOUTem je klíčová pro odhalení tajemství a identifikaci skutečného vraha.

Jedním z nejpoutavějších prvků Murder by Numbers je jeho pikslové umění, kterému dominuje živá a barevná estetika 90. let. Každá postava, prostředí a důkaz je vykreslen piksel po pikselu, přičemž vše je prolnuto s atmosférou té doby. Grafický styl dodává hře osobitý šarm a zároveň vytváří nostalgický pocit.

Foto: Freepik

Příběh je v Murder by Numbers důležitým prvkem. Během vyšetřování se dozvíte více o Honor a dalších postavách, jejichž osudy jsou pečlivě propleteny. Příběh nabízí emocionální okamžiky, humor a neočekávané zvraty, které udržují hráče napnuté a zvědavé na to, co se bude dít dál.

Murder by Numbers je skvělou volbou pro všechny, kteří milují kombinaci logických hádanek a detektivního vyšetřování. Pikslové umění a atmosféra 90. let dodávají hře jedinečný vizuální styl, který se snoubí s poutavým příběhem. Pokud jste připraveni rozluštit záhady a prokázat svou schopnost dedukce, pak je Murder by Numbers tou správnou volbou pro vás. Zažijte pikslovou detektivku plnou zvratů a dobrodružství! Pokud milujete detektivky, tak tato hra je na platformě Epic Games od 20. července ke stažení zdarma.

Zdroj: TheIrregularCorporation.com (odkaz)