Foto: Freepik

Děj hry „Severed Steel“ není hlavním tahounem, ale spíše jde o akční záležitost plnou střílení a parkurování. V hře se ocitnete v kůži Steel, odhodlaného a zběsilého bojovníka, který je uvězněn v záhadném a tajemném vězení. Vaším jediným cílem je přežít a utéct z tohoto pekla. Příběh vám bude podáván skrze krátké animované sekvence, ale to hlavní, na co se zaměříte, je bezesporu rozpoutání pekelné palby proti nepřátelům, kteří se vás pokusí zastavit.

Hra se vyznačuje velmi rychlým tempem, což ji odlišuje od klasických stříleček. Steel disponuje speciálním nástrojem, který mu umožňuje lehce měnit směr svých skoků a akrobatických prvků. Tato schopnost otevírá dveře pro bezpočet kreativních kombinací a způsobů, jak si poradit s nepřáteli. Díky rychlému pohybu a možnosti dělat vzdušné manévry se hra stává o to náročnější, ale zároveň i o to zábavnější.

Ačkoli disponujete různými zbraněmi, jakými jsou pistole, brokovnice, samopaly a další, ammo není nekonečné. To vás nutí k přehodnocení svého stylu hraní a naučení se strategicky využívat střelbu a nabíjení. Každý výstřel musí sedět, jinak jste v bezprostředním ohrožení a nemilosrdní nepřátelé vás okamžitě dostihnou.

Vizuální stránka hry je velmi osobitá. Grafický styl připomíná retro éru her s využitím neonových efektů a živých barev. Toto rozhodnutí umožnilo tvůrcům vytvořit atmosféru, která vás zaujme svou originalitou a neokoukaným vizuálním dojmem.

Jedním z nejzajímavějších aspektů hry je také možnost nahrávání a sdílení svých nejlepších akčních sekvencí. Pokud se vám podaří vytvořit úžasné akrobatické kombinace, můžete se s ostatními hráči pochlubit svými dovednostmi a soutěžit o nejlepší skóre.

„Severed Steel“ není pouze další střílečka. Je to skvělý příklad toho, jak může herní průmysl překvapit hráče inovativními a zábavnými nápady. Přináší nový pohled na akční žánr a vybízí hráče, aby se ponořili do akčního kolotoče, který způsobí, že jejich srdce budou bušit jako o závod.

Pokud tedy hledáte hru, která vás vytrhne z každodennosti a nabídne vám bezpočet hodin akční zábavy, „Severed Steel“ je tou pravou volbou. Nečekejte déle a připravte se na nekompromisní akci, kreativitu a náročné výzvy, které vás budou provázet po celou dobu hraní.

 

Nejlepší zprávou je, že je tato akční střílečka zdarma na platformě Epic Games od 27. července.

Zdroj: OpenCritic.com (odkaz)