Foto: Freepik

Vývojářské studio Relic Entertainment představilo v roce 1999 herního skvostu, který změnil žánr vesmírných strategií natolik, že se stal základem pro mnoho dalších titulů. Tato ikonická hra nesla název Homeworld a stala se jednou z nejuznávanějších vesmírných strategií všech dob. Po letech kultovního statusu se v roce 2015 fanoušci dočkali neuvěřitelného překvapení – Homeworld Remastered Collection.

Návrat ke kořenům

Homeworld Remastered Collection představuje úžasný návrat ke kořenům. Vývojáři věnovali zvláštní péči záznamům a materiálům z původní hry, aby zachovali autentický herní zážitek. Tato kolekce obsahuje nejen remasterované verze prvních dvou her (Homeworld a Homeworld 2), ale také zcela nové remasterované mezi-herní videa, která dodávají epickému vesmírnému příběhu nový lesk.

Grafická a zvuková obnova

Vizuální stránka Homeworld Remastered Collection je úchvatná. Vývojáři přepracovali grafiku do vysokého rozlišení, což přináší věrné detaily kosmických lodí a nádherné vizuální efekty bitev ve vesmíru. Lodi mají nové textury a modely, které ještě více rozvíjejí autentičnost tohoto unikátního světa. Nové vyhlídkové kamery umožňují zhlédnout každý boj z neuvěřitelných úhlů a vnímat tak dramatickou akci naplno.

Zvukový design byl také kompletně přepracován. Vylepšený hudební doprovod přidává atmosféře, zatímco nové efekty zvuku přináší bojovým situacím ještě větší intenzitu. Každá detailní audio stopa posouvá hráče hlouběji do hry a dodává jí neopakovatelnou osobnost.

Revitalizace multiplayeru

Kromě singleplayerové kampaně se Homeworld Remastered Collection může pochlubit i opravdovým vzkříšením multiplayerového režimu. Hráči se mohou utkat s ostatními veliteli ve vzrušujících vesmírných bitvách. Díky kompletnímu přepracování sítě a herních prvků nabízí multiplayerový režim mnohem plynulejší a zábavnější zážitek než kdy dříve.

Komunitní podpora

Vývojáři nezůstali jen u vytvoření remasterovaných verzí her, ale díky komunitě hráčů i po letech od vydání pravidelně vydávají aktualizace, které opravují případné chyby, zlepšují herní vyváženost a přidávají nový obsah. To znamená, že Homeworld Remastered Collection stále roste a žije dál, což dokazuje loajalitu a oddanost fanoušků této legendární strategické série.

Závěrečné myšlenky

Homeworld Remastered Collection je nejen návratem kultovní hry do nového lesku, ale i oslavou skvostného žánru vesmírných strategií. Vývojáři dokázali zachovat ducha původní hry, zatímco modernizovali její technické aspekty. Nová generace hráčů tak může prozkoumat úžasný svět vesmírných bitev, zatímco veteráni se mohou vrátit ke svým kořenům a zažít tyto klasiky znovu, ale v nejlepší možné podobě.

Homeworld Remastered Collection je připomínkou toho, jak jedinečné a trvalé mohou být videohry. Tento titul si zaslouží své místo v srdcích hráčů a je příkladem toho, že kvalitní hra přetrvá i po letech od svého původního vydání. Takže neváhejte, nasedněte na palubu vesmírných lodí a vydejte se na dobrodružství, které nikdy nezapomenete. Homeworld Remastered Collection je prostě vesmírným epickým zážitkem, který stojí za to prozkoumat.

Nejlepší zprávou je pak skutečnost, že tato hra je od 27. července na platformě Epic Games zcela zdarma.

Zdroj: homeworldremastered.com (odkaz)