Foto: Freepik

Hráč má možnost hrát samostatně nebo se až se třemi dalšími hráči v režimu kooperativního hraní. Hlavním cílem je vytvořit obranu tvořenou různými opicemi, strukturami a pastmi, které budou bránit proti postupujícím Bloons. Bloons TD 6 přináší novou kategorii opic nazývanou „hrdinové,“ kteří se mohou stávat silnějšími buď postupem času nebo díky hráčovým investicím do jejich vylepšení pomocí herní měny.

Kombinací různých opic hráč ovlivňuje Bloons různými způsoby – mohou je prasknout, zpomalit nebo posílit sílu ostatních opic. Každá opice má svou unikátní roli a schopnosti, které hráči pomáhají strategicky se bránit. Za každé zničené Bloons hráč získá peníze, které lze použít na nákup nových obranných prvků nebo vylepšení stávajících. S postupem hry získává hráč také zkušenostní body, které umožňují odemykat nová vylepšení a funkce.

Samotné Bloons se rozmnožují v několika vlnách a putují po předem určené cestě. Každá vlna obsahuje určitý počet Bloons s různými vlastnostmi, jako jsou odolnost vůči určitým vlivům, jako jsou exploze, led nebo oheň. Největší a nejsilnější Bloons, známé jako bloony třídy „MOAB,“ představují výzvu pro hráče, protože mají značné množství zdraví a jsou obtížněji porazitelné.

Cílem hráče je úspěšně zvládnout všechna kola a zabránit Bloons v dosažení cílového bodu. Pokud Bloons překonají obranu hráče, hráč ztrácí životy, a některé silnější Bloons mu berou více životů. Hra končí, pokud hráč ztratí všechny své životy. Naopak, pokud hráč dokáže úspěšně projít všemi koly bez ztráty životů, vyhrává.

Bloons TD 6 nabízí několik měn ve hře, které hráč může získat během hraní. „Monkey Money“ je odměnou za vyhraná kola nebo dokončené výzvy a umožňuje odemykat další funkce ve hře. „Monkey Knowledge Points“ se získávají během hraní a mohou být použity k trvalému vylepšení opic prostřednictvím stromu dovedností. „Trofeje“ jsou vzácnou měnou, kterou lze získat pouze v rámci týdenních akcí a slouží k odemykání kosmetických doplňků.

V hře se také setkáme s Boss Bloons, speciálními událostmi, kdy se hráč musí postavit mimořádně silným Bloons třídy MOAB. Tyto bossy mají speciální schopnosti a jejich zdraví se zvyšuje s každým dalším kolem. Hráči se mohou potkat s pěti různými bossovémi, každý s vlastními výzvami.

Kromě toho hra přináší také Paragons, což jsou jedny z nejmocnějších a nejdražších vylepšení věží. Paragons spojují cesty několika opic do jednoho mnohem výkonnějšího vylepšení. Jsou obzvláště účinné proti bossům a představují výzvu pro hráče, aby si je získali.

Od 3. srpna 2023 bude hra Bloons TD 6 dostupná zdarma ke stažení na platformě Epic Games, což je skvělá příležitost pro hráče vyzkoušet si tento populární Tower Defense titul a zažít zábavu z boje s bloony ve fantastickém světě opic a strategie.

Zdroj: NinjaKiwi.com (odkaz)