Foto: Freepik

Tato myšlenka není nová, a již několik výrobců displejů, jako Samsung, LG, Motorola a dokonce i Xiaomi, registrovalo podobné patenty na rozbalovací mobily. Apple však má svou vlastní inovativní představu, jak by mohl vypadat jejich iPhone s takovým typem displeje.

Z dokumentace vyplývá, že inženýři Applu navrhli relativně jednoduchý koncept ohebného OLED panelu, který by mohl být snadno rozbalen nebo složen uživatelem. Uvnitř telefonu by byl tento displej uložen na speciálním „display storage roll“.

Jedním z klíčových prvků tohoto konceptu je také ochranná vrstva pokrývající vnější stranu OLED panelu. Tato vrstva by mohla být vyrobena z plastu nebo ultra-tenkého flexibilního skla, které by zajistilo odolnost proti poškrábání a jiným nehodám způsobeným uživatelem.

Foto: Freepik

Aby se zabránilo nepravidelnostem na displeji v důsledku opakovaného rozbalování a sbalování, plánují inženýři společnosti Apple mechanismus, který by udržoval obrazovku v napjatém stavu, aniž by utrpěla trvalé poškození.

Stojí za zmínku, že schválený patent neznamená, že se společnost Apple skutečně chystá uvést na trh rozbalovací iPhone. Obvykle si takové nápady ponechává pro případ budoucích inovací a řeší jejich implementaci až poté, co je technologie dostatečně zralá a odzkoušená.

Na rozdíl od Applu však jiní výrobci jdou rychle vpřed. LG již uvádí na trh televize s rozbalovacím panelem a Motorola představila prototyp mobilního telefonu, který svůj displej může rozšířit od 5 do 6,5 palců pomocí podobného konceptu.

Apple zůstává tajemným hráčem, který své inovace až do poslední chvíle nechává utajené. Bude tedy zajímavé sledovat, zda a kdy společnost představí svůj vlastní unikátní koncept ohebného iPhonu na trhu chytrých telefonů. Ať už se to stane v blízké budoucnosti nebo až za několik let, jedno je jisté – souboj výrobců o nejlepší inovace v mobilním průmyslu bude i nadále napínavý a uživatelé se mohou těšit na nové a zajímavé technologické možnosti.

Zdroj: Archyde.com (odkaz)