Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Ve čtvrtek 1.6. se konalo výroční setkání zástupců společnosti Canon s médii, při kterém zástupci společnosti Canon představili své úspěchy a nové produkty za poslední dobu. Zároveň společnost Canon prezentovala a nastínila směřování celé společnosti i vývoje nových produktů. Naštěstí je Canon jednou z mála značek, které „nezaspaly“ technologický pokrok, ale naopak se snaží přizpůsobit.

Řeč je například o youtuberech či lidech, kteří natáčí vlogy. Pro ně totiž připravili vývojáři Canonu zařízení jménem PowerShot V10, což je kamerka o mnoho menších rozměrů, než je klasický mobilní telefon. Navíc je vybavena kvalitním mikrofonem a praktickým otočným displejem umístěným vzadu.

Díky vkusně umístěnému tlačítku spouště hned pod objektivem je jako předurčená pro živé streamování videa, protože si youtuber může displej natočit na sebe, takže se může pozorovat v reálném čase. V zadní části je navíc integrovaný stojánek, díky kterému můžete postavit PowerShot V10 kamkoliv bez nutnosti montovat zbytečně velký a neskladný stativ. (odkaz)

Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Další novinka, kterou Canon představil je objektiv určený zejména pro profesionální fotografy a nese název CANON RF 100-300MM F2.8L IS USM. Tento objektiv se vyznačuje zejména velkou rychlostí zaostřování a proměnnou ohniskovou vzdáleností. Za zmínku určitě stojí i jeho clona s velkou světelností f/2,8 a stabilizátor obrazu s rozsahem 5,5 EV.

Součástí eventu bylo i představení nových modelů z řad tiskáren a skenerů, kde se dlouhodobě společnost Canon snaží orientovat na zvýšení produktivity při zachování co nejnižších možných cen. Na závěr výročního setkání byl představen i koncept zapojování umělé inteligence do procesu pořizování fotografií, a to zejména při focení na delší čas, kdy chcete zafixovat například jedoucí automobil, ale zároveň chcete mít zbytek pozadí rozmazaný.

Zdroj: Canon.cz (odkaz 1, odkaz 2, odkaz 3), event společnosti Canon 1.6.