Foto: Pixabay

  • Zasílání textových zpráv: WhatsApp je především určen k výměně textových zpráv. Můžete psát jednoduché textové zprávy, emotikony a dokonce i delší zprávy s formátováním textu. Stačí vybrat konverzaci s kontaktem a psát svou zprávu do textového pole.

  • Odesílání souborů: WhatsApp umožňuje odesílat a přijímat různé typy souborů, včetně fotografií, videí, dokumentů a hlasových zpráv. Stačí kliknout na ikonu připojeného souboru a vybrat soubor z galerie nebo jiného úložiště.

  • Volání a videohovory: WhatsApp umožňuje nejen textovou komunikaci, ale také hlasové hovory a videohovory. Stačí kliknout na ikonu telefonu nebo videokamery ve spodní části chatu a zavolat vybranému kontaktu.

  • Vytváření skupin: WhatsApp vám umožňuje vytvářet skupiny, ve kterých můžete komunikovat s více kontakty najednou. Můžete vytvořit rodinnou skupinu, skupinu přátel nebo pracovní skupinu a sdílet zprávy, fotografie a další soubory se všemi členy skupiny.

  • Volání přes internet (VoIP): WhatsApp poskytuje také možnost volání přes internet, což je užitečné pro mezinárodní hovory. Tato funkce využívá vaše internetové připojení a umožňuje vám volat bez použití telefonního tarifu.

Foto: Pixabay

  • Stav a příběhy: WhatsApp má funkci „stav“, která vám umožňuje sdílet dočasné aktualizace se svými kontakty. Můžete sdílet fotky, videa nebo textové příspěvky s tím, že příjemce uvidí, váš stav a zda jste právě online.

  • Zabezpečení a soukromí: WhatsApp klade velký důraz na zabezpečení a ochranu soukromí uživatelů. Všechny zprávy jsou šifrovány konec-konec, což znamená, že jsou přístupné pouze odesílateli a příjemci. WhatsApp také umožňuje nastavit dvoufaktorové ověření, aby se zvýšila bezpečnost vašeho účtu.

  • Sdílení polohy: Pokud potřebujete sdílet svou aktuální polohu s někým, WhatsApp vám umožňuje jednoduše odeslat svou polohu prostřednictvím mapy. Tato funkce je užitečná při plánování setkání nebo při sdílení informací o svém umístění.

  • WhatsApp Web: WhatsApp nabízí také webovou verzi, která vám umožňuje používat aplikaci prostřednictvím webového prohlížeče na počítači. Stačí spárovat svůj mobilní telefon s webovým klientem pomocí skenování QR kódu.

  • Zálohování a obnovení chatů: WhatsApp umožňuje zálohovat vaše chatové historie, aby nedošlo ke ztrátě důležitých zpráv. Můžete nastavit automatické zálohování na cloudu (Google Drive nebo iCloud) a obnovit své chaty při přechodu na nový telefon.

  • Nastavení upozornění a zvuků: WhatsApp vám umožňuje přizpůsobit nastavení upozornění a zvuků pro příchozí zprávy od různých kontaktů. Můžete si vybrat vlastní tón upozornění nebo nastavit zvláštní vibrace.

  • Blokování a hlášení: Pokud se setkáte s nežádoucími nebo obtěžujícími zprávami, WhatsApp vám umožňuje blokovat určité kontakty a nahlásit nevhodné chování. Tím zajistíte, že budete chráněni před nežádoucími komunikacemi.

WhatsApp nabízí mnoho dalších funkcí, které vám umožní komunikovat snadno a pohodlně s ostatními. Ať už jde o běžné textové zprávy, hlasové hovory nebo sdílení souborů, WhatsApp poskytuje užitečné nástroje pro všechny vaše komunikační potřeby.
Už jste připraveni začít využívat WhatsApp a využívat všechny jeho základní funkce. Stačí si stáhnout aplikaci z oficiálního obchodu s aplikacemi na vašem mobilním zařízení, vytvořit si účet s telefonním číslem a začít komunikovat se svými kontakty.

WhatsApp je také pravidelně aktualizován a přináší nové funkce a vylepšení, takže se určitě vyplatí sledovat novinky a získat co nejvíce z této komunikační platformy.

Pamatujte, že i když je WhatsApp jednoduchý na používání, je důležité zachovat respekt k ostatním uživatelům a dodržovat pravidla služby. Při používání WhatsAppu si také dejte pozor na své soukromí a buďte obezřetní při sdílení citlivých informací.

WhatsApp je mocným nástrojem, který vám umožňuje snadno a rychle komunikovat s lidmi po celém světě. Ať už se jedná o osobní nebo pracovní účely, WhatsApp vám pomůže zůstat v kontaktu s lidmi, kteří vám jsou důležití. Takže neváhejte a začněte využívat všechny základní funkce této populární aplikace ještě dnes!

Zdroj: WhatsApp.com