Foto: poskytnuto inzernetem

Skvělé funkce AI na chytrých telefonech

Virtuální asistenti

Virtuální asistenti jako Siri od Applu, Google Assistant a asistent Al Voice od Honoru se stali běžnou funkcí většiny smartphonů. Tito virtuální asistenti používají umělou inteligenci k porozumění přirozenému jazyku a reakci na hlasové příkazy. Mohou uživatelům pomoci s úkoly, jako je nastavení připomenutí, odesílání zpráv, volání, přehrávání hudby a odpovídání na dotazy. Virtuální asistenti se stali nedílnou součástí našeho každodenního života a díky nim jsou chytré telefony ještě pohodlnější a uživatelsky přívětivější.

AI fotoaparátu

Fotoaparáty smartphonů se v posledních letech staly neuvěřitelně pokročilými díky technologii AI. S pomocí AI mohou fotoaparáty chytrých telefonů automaticky upravovat nastavení expozice, zaostření a vyvážení bílé tak, aby pořídily co nejlepší snímek. Mohou také rozpoznávat a sledovat tváře a objekty, rozostřovat pozadí a vylepšovat barvy, aby fotografie vypadaly profesionálněji. Některé smartphony, jako je populární HONOR Magic 5 řada, mají dokonce režimy snímání pohybu a fotografování s umělou inteligencí, které dokážou zachytit úžasné fotografie i za špatných světelných podmínek.

Personalizované zážitky

Umělá inteligence se také používá k personalizaci uživatelského zážitku na chytrých telefonech. Chytré telefony dokážou analyzovat chování, preference a způsoby používání uživatele a vytvořit jedinečný zážitek přizpůsobený jeho potřebám. To může zahrnovat věci jako personalizovaná doporučení, chytré návrhy a vybraný obsah. Pokud například uživatel na svém telefonu často poslouchá hudbu, umělá inteligence mu může navrhnout nové skladby nebo seznamy skladeb na základě jeho zvyklostí při poslechu.

Chytré klávesnice

Psaní na klávesnici chytrého telefonu může být náročné, zejména pro lidi s většími prsty. Chytré klávesnice s umělou inteligencí však mohou psaní usnadnit a zefektivnit. Chytré klávesnice dokážou analyzovat chování uživatele při psaní a předvídat další slovo nebo frázi, díky čemuž je psaní rychlejší a přesnější. Mohou se také přizpůsobit stylu psaní uživatele a časem se naučit nová slova a fráze.

Optimalizace baterie

Životnost baterie je zásadním faktorem při používání smartphonu a umělá inteligence může pomoci optimalizovat výkon baterie. S AI mohou chytré telefony analyzovat vzorce používání uživatele a upravovat nastavení, jako je jas obrazovky a používání aplikací, aby se šetřila výdrž baterie. Umělá inteligence může také pomoci předvídat, kdy bude uživatel muset nabít svůj telefon, a poskytnout návrhy, jak prodloužit životnost baterie.

Jazykový překlad

Překlad jazyků založený na umělé inteligenci se stal pro uživatele chytrých telefonů, kteří často cestují do cizích zemí nebo komunikují s lidmi, kteří mluví různými jazyky, zásadní změnou. Některé smartphony mají nyní vestavěné překladatelské nástroje s umělou inteligencí, které dokážou překládat text, řeč a dokonce i živé konverzace v reálném čase. Tato funkce může uživatelům pomoci překonat jazykové bariéry a efektivněji komunikovat.

Chytré zabezpečení

Zabezpečení je kritickým aspektem používání smartphonů a umělá inteligence může pomoci zlepšit bezpečnostní opatření. Technologie rozpoznávání obličeje poháněná umělou inteligencí lze použít k odemknutí smartphonu bez potřeby hesla nebo otisku prstu. Dokáže také detekovat a upozorňovat uživatele na potenciální bezpečnostní hrozby, jako je malware nebo pokusy o phishing. Umělá inteligence může také pomoci chránit citlivá data analýzou a identifikací potenciálních zranitelností v systému.

Závěr

AI mění způsob, jakým používáme chytré telefony. Díky virtuálním asistentům, fotoaparátům s umělou inteligencí, personalizovaným zážitkům, chytrým klávesnicím, optimalizaci baterie, překladu jazyků a chytrému zabezpečení jsou chytré telefony stále intuitivnější, efektivnější a uživatelsky přívětivější. Vzhledem k tomu, že se technologie umělé inteligence neustále vyvíjí, můžeme v budoucnu očekávat na našich chytrých telefonech ještě více vzrušujících a inovativních funkcí.