Foto: dodáno inzerentem

Už vás nebaví být připoután k počítači nebo konzoli, abyste mohli hrát Fortnite? Máte štěstí, protože se hra dostala na mobilní zařízení. na jaké mobily jde fortnite funguje? S rozmachem mobilních her není žádným překvapením, že se Fortnite stal jednou z nejoblíbenějších her, kterou lze hrát na cestách. Vizuální stránka a hratelnost hry jsou tvrdé, ale ne všechny telefony dokážou držet krok.

Co hledat v telefonu pro Fortnite

Procesní výkon

Fortnite je hra náročná na zdroje, která vyžaduje velký výpočetní výkon, aby fungovala hladce. Proto je zásadní hledat telefon s výkonným procesorem, nejlépe Snapdragonem nebo čipem řady A. Tyto procesory jsou navrženy tak, aby zvládaly náročné úkoly, jako je spouštění her, bez zpoždění nebo přehřívání.

Velikost a rozlišení obrazovky

Při hraní Fortnite je také zásadní velikost obrazovky a rozlišení vašeho telefonu. Větší velikost obrazovky vám poskytne lepší výhled na hru, zatímco vysoké rozlišení zajistí, že grafika bude ostrá a jasná. Hledejte tedy telefon s velikostí obrazovky alespoň 6 palců a vysvětlením 1080p nebo vyšší.

Životnost baterie

Hraní Fortnite může rychle vybít baterii vašeho telefonu, takže hledání telefonu s dlouhou výdrží baterie je zásadní. S baterií o kapacitě alespoň 4000 mAh byste měli být v pořádku hrát hry na telefonu po mnoho hodin.

Vzestup mobilních her a dopad Fortnite

Od dob Snakea na telefonech Nokia výrazně pokročilo mobilní hraní. Dnes jsou mobilní hry pohlcující a poutavější než kdy jindy, s grafikou a hratelností, které konkurují počítačovým a konzolovým hrám. Fortnite je jednou z her, která výrazně ovlivnila mobilní herní průmysl. V roce 2018 Fortnite vydělal 3 miliardy dolarů s více než 250 miliony registrovaných hráčů. Mobilní úspěch hry výrazně přispěl k jejímu celkovému úspěchu, protože hru zpřístupnil i hráčům, kteří nevlastní PC ani konzoli.

Vzestup mobilního hraní vedl také k vývoji výkonnějších telefonů, které zvládnou náročné hry jako Fortnite. V důsledku toho výrobci telefonů soutěží o vytvoření zařízení s lepšími procesory, většími obrazovkami a delší výdrží baterie, aby uspokojili rostoucí poptávku po mobilních hrách.

Foto: dodáno inzerentem

Telefony kompatibilní s Fortnite

Fortnite lze hrát na různých telefonech Android, tabletech Android, zařízeních iOS a iPadOS. Některé telefony Android, které podporují Fortnite při 90 snímcích za sekundu, zahrnují OnePlus 9R, Samsung Tab S7, Samsung Tab S7 Plus, ASUS ROG Phone 3 a ASUS ROG Phone 5. Nejlepší telefon pro hraní Fortnite v roce 2022 je OnePlus 8 Pro, který nabízí velký displej, plynulá obnovovací frekvence 120 Hz, výkonný vnitřní hardware a další funkce, jako je odolnost proti prachu a vodě IP68 a režim Fnatic, aby se zabránilo rozptylování.

Tipy pro optimalizaci hraní Fortnite na mobilu

Pojďme si projít několik způsobů, jak zlepšit váš mobilní herní zážitek, když nyní víte, co hledat v telefonu pro Fortnite a jaký význam mají mobilní hry pro toto odvětví.

Použijte ovladač

Hraní Fortnite na dotykové obrazovce může být náročné, zejména při míření a střelbě. Použití ovladače může učinit hru pohodlnější a poskytnout vám výhodu nad ostatními hráči. Několik ovladačů Bluetooth je kompatibilních s mobilními zařízeními, včetně ovladače Xbox One a ovladače PlayStation DualShock 4.

Snížit nastavení grafiky

Chcete-li zajistit plynulé hraní, možná budete muset snížit nastavení grafiky v telefonu. Snížením nastavení grafiky můžete zlepšit snímkovou frekvenci a snížit zpoždění, což je nezbytné pro konkurenční hru. Nastavení grafiky můžete upravit v nabídce nastavení hry.

Používejte sluchátka

Používání sluchátek vám může pomoci jasněji slyšet blížící se nepřátele a další herní zvuky. To vám může ve hře poskytnout značnou výhodu, protože můžete rychle reagovat na jakékoli hrozby.

Závěr

Hraní Fortnite na mobilním zařízení může být stejně zábavné a poutavé jako hraní na PC nebo konzoli, pokud máte ten správný telefon. Při hledání telefonu pro Fortnite upřednostněte výpočetní výkon, velikost a rozlišení obrazovky a výdrž baterie. S rozmachem mobilních her můžeme očekávat, že se dočkáme výkonnějších telefonů, které zvládnou náročnější hry.

Pokud jste zarytým fanouškem Fortnite, který chce ovládnout hru kdykoli a kdekoli, zvažte investici do jednoho z nejlepších telefonů pro Fortnite uvedených v tomto článku. A pamatujte, že optimalizace hraní pomocí ovladače, úprava nastavení grafiky a používání sluchátek vám může poskytnout značnou výhodu oproti ostatním hráčům. Takže popadněte telefon, naskočte do bitevního autobusu a staňte se posledním hráčem, který stojí.