Foto: Pixabay

WhatsApp byl původně jakýsi komunikátor, kde si jeden uživatel mohl chatovat s druhým. Postupem doby a hlavně díky pandemii koronaviru se daleko více začal orientovat na obchodní sektor a případné využití svých skupinových chatů pro obchodní účely. 

V souvislosti s tím také nabízí mnoho užitečných funkcí a vlastností. Skupinový chat ale využívají i běžní lidé a rodiny. Stačí, aby se kamarádi dohodli, že pojedou společně na výlet a pro vzájemnou komunikaci si vybrali skupinový chat na WhatsAppu. Výlet proběhne v pořádku, ale poté již tento jednoúčelový skupinový chat již není potřeba, ale nikdo ho nesmaže.

Foto: Pixabay

Podle serveru WABetaInfo chystají vývojáři WhatsAppu pro tento účel novou funkci nazvanou „Expiring Groups“, kde budete moci nastavit datu platnosti skupinového chatu. Podle dostupného snímku obrazovky ze serveru WABetaInfo by se v nastavení skupiny měla zkrátka objevit nová možnost Expiring Groups.

Zde si pak můžete jako správce skupiny vybrat platnost na jeden den, týden nebo si zvolit vlastní datum. V případě, že v budoucnosti nastanou takové okolnosti, které vás donutí zachovat chat i přes datum vypršení, můžete tuto možnost zde také dektivovat. Zvažuje se i možnost, že si bude moci každý uživatel nastavit datum vypršení, po kterém skupina bude nadále existovat, ale pouze vy z ní odejdete. V praxi by tato funkce měla dopomoci k vyčištění vašeho účtu a větší přehlednosti.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)