Foto: Pixabay

V metalické řadě od SENCORU si můžete pořídit vakuovací super mixér vitamin+, tyčový mixér 4v1, elektrický topinkovač, automatický mixér na smothie vitamin +, nerezovou rychlovarnou konvici a dva blíže specifikované produkty níže. Ti vám usnadní velikonoční přípravy a vám tak zbyde více času na zábavu.

U vaření je důležité dodržovat zaryté postupy i osvědčené gramáže. S těmi vám pomůže kuchyňská váha SKS 7070 s Bluetooth. Pokud si hlídáte stravu, určitě oceníte propojení s Kalorickými tabulkami, díky kterým bude hlídání nutričních hodnot jednoduší. Veškeré hodnoty se zobrazí na LCD displeji s bílým podsvícením. 

Kuchyňský robot STM 7870 si snadno poradí s jakýmkoliv těstem a díky planetárnímu systému hnětení zpracuje i veškerý obsah v míse. Nebojte se ho proto zapřáhnout už při velikonočních přípravách. Spolehlivě vyšlehá, rozmixuje, nastrouhá, namele i naseká. Je doplněný o LCD displej, na kterém umí odpočítávat čas nebo jen informuje o časovém zapřáhnutí. Jeho funkce si můžete vyzkoušet třeba při přípravě mazance, na který vám přinášíme i recept.

Budete potřebovat: 230 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky,120 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 70 g másla vejce, 60 g cukru, vanilkový cukr a citrón.

V nerezové míse smíchejte veškerou hladkou i polohrubou mouku pomocí míchací metly. V mouce udělejte důlek, do kterého vložíte 80 ml mléka a rozdrobené čerstvé droždí. Znovu pomalu promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Povrch těsta zaprašte a nechte vzejít na teplém místě 30 minut. 

V hrnci si rozpusťte máslo, které se přidá ke kvásku ještě se zbytkem mléka, cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a nastrouhanou kůrou z citrónu. Pomocí hnětacího háku vypracovávejte po 10 minut nelepivé těsto. Nakonec zapracujte dle chuti rozinky a mandle. Znovu nechte na půl hodiny odpočívat. 

Vykynuté těsto vytvarujte do bochánku, který ještě na hodinu nechte odpočívat. Potě ho pomažte vejcem, na vrchu udělejte kříž a případně ještě dozdobte mandlemi nebo rozinkami. Pečte cca 45 minut do zlatova na 160 °C.  Dobrou chuť!