Foto: poskytnuto společností Trust, se souhlasem společnosti

Společnost Trust je v našich krajích poměrně zaběhnutá značka, kde se vývojáři snaží zkombinovat eleganci a cenovou dostupnost. U herních myší je navíc oproti klasickým myším klden zvýšený důraz na možnost upravení jednotlivých parametrů dle požadavků každého hráče. K tomu se ale dostaneme později.

VZHLED

Herní myš Trust GXT 980 je v neutrální černé matné barvě a je vyvedena ergonomicky tak, aby krásně seděla v ruce. Právě pro lepší možnost upravení nastavení dle individuálních požadavků má na sobě šest tlačítek, a to i přes svůj relativně minimalistický design. Mezi nimi nalezneme samozřejmě i tlačítko pro změnu DPI nebo vypnutí a zapnutí podsvícení.

Myš má ve spodní části podsvícený nápis GX Trust a podsvícení nalezneme jak pod scrollovacím tlačítkem, tak po celém obvodu. K dispozici je i možnost využít pokročilý software, kterým si funkce tlačítek můžete upravit, stejně jako světelné efekty či makra. Za nás musíe ocenit hlavně vstřícnost ze strany vývojáře směrem k uživatelům. Je pak bez pochyby jasné, že nejen při náročném herním utkání může právě personalizace myši znamenat důležitý a rozhodující bod.

Myš navíc váží pouhých 111 gramů, takže není ani těžká do ruky a při práci nebude klást prakticky žádný odpor. Plastové šasi je zhotoveno z tvrzeného plastu, který je příjemný na dotek, ale zároveň dobře drží v ruce.

FUNKCE

Základní funkcí každé myši je rozhodně její optický senzor. Z tohoto pohledu je naštěstí společnost Trust dlouhodobě na vysokém standardu, za který může vděčit otickému senzoru PixArt PMW3325, který dokáže pracovat v rozlišení až 10 000 DPI, což je jednoznačně nadprůměr.

Jako samozřejmost považujeme i to, že je bezdrátová, protože to poslední, co potřebujete je další kabel k počítači. Oceňujeme také, že myš je souměrná, což znamená, že je stejně vhodná pro leváky i pro praváky. Za zmínku stojí i nastavitelné RGB osvětlení, a tak si jí můžete stylizovat tak, aby se hodila do vašeho pracoviště či herního zázemí.

VÝDRŽ

Dle informací od výrobce by myš Trust Redex GXT 980 měla vydržet až 80 milionů kliknutí. To jsme samozřejmě netestovali. Testovali jsme však výdrž, která byla 55 hodin čisté práce. Zde je ale samozřejmě doporučeno myš vypínat, když ji zrovna nepoužíváte. Tím můžete výrazně prodloužit životnost.

ZÁVĚR

Když shrneme veškerá dostupné informace i výsledky našeho testování, tak z toho vyplývá, že nás myš Trust Redex GXT 980 příjemně překvapila. Je to plnohodnotná herní myš, ale díky minimalistickému designu se dá stejně dobře využít i jako klasická business myš. Z našeho pohledu jsme nenašli nic, co bychom mohli označit za nedostatek. V současné nabídce na trhu má jistě velké šance uspět.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Trust