Foto: Pixabay

Dobrým příkladem je i nová funkce Telegramu, která by v nejbližších dnech měla dorazit ke všem uživatelům. Vývojáři Telegramu se totiž zaměřili na možnost využití jejich aplikaci jako komunikační platformy pro větší množství lidí, a proto integrovali i chytrý překladač.

Pokud vám někdo příště pošle zprávu v jiném jazyce, než máte nastavený jako výchozí, tak se vám v horní části displeje zobrazí lišta překladu. Jednoduchým klepnutím na tuto ikonku by se měl celý text zprávy v reálném čase přeložit. Pro předplatitele balíčku Premium bude tato funkce k dispozici i pro práci se skupinami a kanály.

Foto: Pixabay

Není pochyb o tom, že se dá tato funkce skvěle využít nejen při obchodních jednáních, ale i v soukromém životě při cestách do ciziny. Můžete se připojit ke kanálu z vaší cílové destinace a informovat se o událostech a zajímavostech, aniž byste nutně museli umět mluvit tamním jazykem nebo jste museli každou zpráva kopírovat do internetového překladače.

Jako další novinku přináší Telegram i přehled síťového využití, takže budete jedním pohledem vědět, kolik dat bylo vyčerpáno na Wi-Fi, na roaming nebo na mobilní data. S tím souvisí i nová možnost vylepšeného nastavení automatického stahování médií. Můžete si tak lépe nastavit, za jakých podmínek se mají mediální soubory (obrázky, videa, atp.) stahovat, aby se například nestahovaly v době, kdy máte roaming a jste v zahraničí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)