Foto: Pixabay

Sociální síť TikTok se velice rychle zabydlela nejen mezi mladými, ale dá se říci, že ovládla svět sociálních sítí. Přinesla totiž zcela nový koncept krátkých videí, který se pak rychle rozšířil i do Instagramu jako Reels či do YouTube jako Shorts. Výhodou TikToku bylo mimo jiné i to, že byl vždy zadarmo.

To se ale má v budoucnu změnit. Vedení TikToku chce podpořit tvůrce obsahu a chce jim nabídnout možnost vydělat více peněz. Podle všeho by ale vývojáři měli pracovat na funkci paywall, která by umožnila tvůrcům účtovat si libovolnou cenu, např. 1 dolar, za přístup ke konkrétnímu videu.

Foto: Pixabay

Není sice jasné, jak přesně by měl nový systém fungovat, ale v současné době nemají tvůrci obsahu za množství zhlédnutí žádný honorář, jako je tomu například na YouTube. Díky nové funkci by tak mohli tvůrci obsahu získat nějaké finance ze svých nejlepších videí. Zároveň by měl přepracovat koncept svého Creator Fund pro časté stížnosti na nízké výplaty.

V úvahu připadá zvýšení počtu sledujících pro dosažení na Creator Fund ze současných 10 000 na 100 000, čímž by se sice snížil počet tvůrců, kteří na to dosáhnou, ale těm ostatním by se výplata zvýšila. Dle oficiálního vyjádření TikToku chce celé vedení přicházet s novými nápady a koncepty, jak TikTok učinit pro tvůrce hodnotnější a výdělečný.

Není jasné, kdy bude paywall nasazen, ale nasazení změn Creator Fund se očekává již během března tohoto roku. Zavádět jakékoliv změny je pro TikTok těžké, protože pochází z Číny a v mnoha případech je při zavádění změn obviněn ze špionáže a označen za národní bezpečnostní hrozbu.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)