Foto: Pixabay

VZHLED

Tablet se pyšní úhlopříčkou 11,2 palců, což z něj dělá středně velký tablet s ideálními rozměry nejen pro práci, grafické práce, ale i pro sledování filmů. Displej o rozlišení 2 560 x 1536 pixelů je pak OLED, za což jsme rádi, protože tato technologie má vždy lepší zobrazení barev. Z rozlišení pak vyplývá, že je zde jemnost 267 pixelů na palec.

Tablet je celokovový a na přední straně má příjemně úzký rámeček. Na zádech má pak zhruba v polovině předěl, kdy jedna část je lesklá a druhá matná, čímž vzniká zajímavý elegantní prvek. Na obou bocích jsou pak umístěny stereo reproduktory s tím, že na levé straně je ještě slot na SIM kartu a power button. Na horní straně jsou v levé části volume button a na pravé straně je akorát jeden USB-C konektor.

DISPLEJ

Jak již bylo řečeno výše, displej má rozlišení 2 560 x 1 536 pixelů, úhlopříčku 11,2 palců a je na něj použita technologie OLED. Kombinace jemnosti displeje 267 pixelů v kombinaci s obnovovací frekvenci 120 Hz a svítivosti více než 400 nitů dává předtuchu něčeho výjimečného.

A tím také skutečně je. Barvy jsou zde podařené, což oceníte hlavně u sledování filmů či hraní her na maximální úroveň detailů. Zážitek z obou těchto činností je o to silnější, protože je doplněn o skvělý zvuk okořeněný Dolby Atmos ze stereo reproduktorů.

Pozorovací úhly jsou téměř 180 stupňů, a to je v kombinaci s velkou svítivostí ideální předpoklad pro sledování filmů i při silném protisvětle. Při našem testování jsme tablet podrobili nejrůznějším testům a upřímně musíme uznat, že nás překvapil. Chceme být objektivní, ale zde se slabé stránky skutečně hledají jen těžko.

Foto: poskytnuto společností Lenovo, se souhlasem společnosti

VÝKON

Bylo by škoda, kdyby tak dobrý displej a zvuk neměli za sebou ještě dobrý výkon. Toho si byli zřejmě vědomi i vývojáři, a proto vybavili tento model procesorem MediaTEk Kompanio 1300T, který si bez jakýchkoliv problémů poradí i s nejmodernějšími hrami a aplikacemi to vše doplněné o dobrý grafický výkon.

GRAFICKÉ PRÁCE A STYLUS

Tento tablet je přímo předurčen pro grafické práce, protože podporuje práci se stylusem. Ne každé balení ho obsahuje, ale námi testované mělo k dispozici Precious Pen 3, které je upevněné pomocí magnetu na zadní straně tabletu. Přes tento magnet se zároveň dobíjí. Na počátku je ale nutné zmínit, že pero vám přijde pravděpodobně vybité, a proto se vám nebude chtíti spárovat.

Stačí ho ale nechat připojené k tabletu a tablet tak 4 dny v kuse připojený do nabíječky a rázem se vám pak zobrazí připojení Precious Pen 3 včetně ukazatele 100 % nabití. Práce se stylusem je pak úžasná a velice intuitivní. Navíc nabízí více než 4 000 úrovní přítlaku, takže jsme ho testovali na vytváření grafického designu a byli jsme skutečně spokojeni.

VÝDRŽ

Baterie u modelu Lenovo Tab P11 Pro druhé generace má kapacitu 8 000 mAh, což nám při testování dalo při průměrné zátěži zhruba na 10 hodin práce na jedno nabití. Když jsme zkoušeli tablet používat jen na občasné kontrolování e-mailů, dostali jsme se s výdrží až na 6 dní. Nabíjení tabletu pak trvá díky 20W nabíječce asi něco málo přes tři hodiny.

KONKURENCE

Alternativou je rozhodně například Xiaomi Redmi Pad, který je o trochu levnější, ale zase neposkytuje takový výkon a komfort. Jeho obnvovací frekvence je jen 90 Hz a disponuje i nižším rozlišením displeje. Na druhou stranu musíme ale uznat, že Lenovo je o tolik lepší, že se vyplatí připlatit si pár korun navíc a mít o mnoho kvalitnější výrobek.

ZÁVĚR

Tento tablet je jednoduše zajímavým a víceúčelovým řešením pro každého, kdo potřebuje přes den vykonávat práci z domova, odpoledne se chce kouknout na hezký film a večer si zahrát novou hru. Za nás se jen těžko hledá nějaká slabina, protože zde máme dobrý displej ideálních rozměrů, stylus, výkon, grafický výkon i úložiště vše v celokovovém těle. Možná bychom uvítali, kdyby zde šlo rozšířit úložiště o SD kartu a zároveň postrádáme i Jack 3,5 konektor na sluchátka. Na druhou stranu musíme uznat, že právě díky absenci tohoto konektoru může být tento tablet extra tenký.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Lenovo