Foto: Pixabay

Jednoznačně nejpoužívanějším internetovým prohlížečem je Google Chrome. Používá se nejen ve velkých společnostech, na úřadech, ale používáme ho také na mobilních telefonech a domácích zařízeních. Jinými slovy o nás Google Chrome ví prakticky vše, co rádi vyhledáváme, s kým si píšeme, jaké obrázky a videa sledujeme.

Zde může být ale problém, protože občas se uživatelé koukají na obrázky a videa, kterými by se neradi chlubili, jako je například porno. Uživatelé to často řeší tak, že tyto weby hledají pouze v anonymním režimu. Google Chrome nabízí ještě jednu možnost, a tou je vymazat celou historii prohlížeče, což je ale poměrně nešťastné řešení, protože přijdete i o důležitá data.

Foto: Pixabay

Podle posledních zpráv by ale vývojáři Googlu měli pro mobilní verzi svého prohlížeče Google Chrome zbrusu novou funkci. Ta by měla umožnit smazání posledních 15 minut vašeho prohlížení. 

Je pravdou, že před dvěma lety nabídli vývojáři Googlu něco podobného, ale jde o mazání celé historie účtu a nikoliv jen historii prohlížeče. Prozatím bude novinka v nejbližších dnech spuštěna pouze pro uživatele operačního systému Android. V budoucnu se ale zřejmě dočkáme i implementace pro operační systém iOS.

Zdroj: 9to5Google.com (odkaz)