Foto: Pixabay

Jistě si všichni dobře pamatujeme, jak nám bylo ze všech stran doporučováno nainstalovat si aplikaci Tečka, která sloužila pro ověření, zda jsme prodělali koronavirus, byly očkováni nebo zda máme potvrzení o negativním testu. Bez zelené ikonky v aplikaci Tečka vás na mnohá místa ani nepustili.

Nyní chce do této aplikace Vláda investovat dalších 50 milionů a přetvořit ji na elektronický očkovací průkaz. Ministerstvo zdravotnictví chce využít fakt, že aplikaci Tečka si stáhlo přes šest milionů lidí a byla by škoda toho nevyužít. Jako první krok bude změna názvu na z Tečka na „EZ karta“.

Foto: Pixabay

Ještě v letošním roce by pak tato aplikace měla být spouštěna coby nový elektronický očkovací průkaz nebo jako platforma pro zasílání důležitých zpráv. Na provoz a předělání staré aplikace byla vypsána veřejná zakázka v hodnotě 50 milionů korun. Podle současného ministra zdravotnictví, Vlastimila Válka, budou v souvislosti s elektronickým očkovacím průkazem zapotřebí i nějaké legislativní změny.

Již nyní se jednotlivým občanům eviduje jejich očkování elektronicky a tato aplikace by jen tato data zobrazovala. Zároveň by vás mohla upozorňovat na termín přeočkování. Zároveň by prostřednictvím aplikace EZ karta mohl resort zasílat důležité zprávy týkající se například prevence.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)