Foto: Pixabay

Přemýšlíte, proč použít laser na jizvy, které se vám vytvořily po úrazu nebo po nepříliš povedené operaci? Chcete vědět, z jakých důvodů byste měli dát na rady lékařů a zbavit se jizev nebo nevzhledných strií právě laserem? Odpověď je velmi jednoduchá. Jde zkrátka o nejspolehlivější řešení. Použití kvalitního CO2 laseru se totiž jen tak něco nevyrovná.

Pomineme-li podobně efektivní „mikrojehličkovou radiofrekvenci“, další postupy už obvykle značně zaostávají. Věřte, že lidé, kteří sáhli po některé ze dvou výše uvedených metod, by vám v naprosté většině případů potvrdili, že jsou se svým rozhodnutím maximálně spokojeni.

Rádi byste se dozvěděli víc? A to jak o laseru samotném, tak třeba o tom, zda snad neexistují nějaké překážky, které by vám využití této metody znemožnily? Za pár okamžiků budete mít jasno!

Laser na jizvy, na strie i na další kožní defekty

Jizvy na těle či na tváři bývaly symbolem odvahy a síly a muži je proto často dávali na odiv. A ženy? Ty se s nimi sice právě nechlubily, ale zpravidla jim nezbývalo, než takovému defektu na kůži přivyknout. Ty časy jsou však naštěstí dávno pryč. Středověk zkrátka pominul a dnes se může každý, kdo o to doopravdy stojí, svých jizev jednou provždy zbavit.

Hyzdí vaše tělo strie, které se objevily po porodu? Přestože se s nimi některé ženy dovedou vyrovnat, vy tak činit nemusíte. Moderní laser váš problém spolehlivě zdolá. Nebo jste snad prodělali operaci a přes veškerou snahu lékařů vám na ni zůstala památka v podobě velké a vystouplé jizvy? I to má své řešení. Kvalitní přístroje, jimiž některé z tuzemských klinik už celkem běžně disponují, vám s tím nepochybně pomohou!

Odborná konzultace je nezbytná!

Určitě dobře víte, že provedení téměř jakéhokoliv zdravotnického výkonu obvykle vyžaduje konzultaci s lékařem. Nějaké „předoperační“ vyšetření tedy budete jistě nuceni podstoupit i v případě, kdy se rozhodnete pro korekci jizvy. Taková prohlídka má samozřejmě své opodstatnění. Existují totiž situace, které použití laseru vylučují.

Pokud se vás tedy snad týká některá z níže uvedených diagnóz, budete se zřejmě se svým problémem nuceni vypořádat jinak. Buď zvolíte méně účinnou metodu, která pro vás bude bez rizika nebo své jizvy ukryjete třeba pod nějakým působivým tetováním. To už bude na vás.

Laser vám zůstane zapovězen hlavně v těchto případech:

  • Jste-li gravidní, nebo když kojíte

  • Trpíte-li nějakou akutní infekcí nebo bakteriální dermatitidou

  • Pokud se léčíte s rakovinou

  • V případě onemocnění astmatem, diabetem či epilepsií

  • Jestliže vás trápí silné alergie

  • Při problémech se srdcem

  • V případě hypertenze

Laser nebo mikrojehličkovou radiofrekvenci?

Asi je vám jasné, že vzniku jizev nemusí být ušetřena v podstatě žádná část lidského těla. Pokud jde o sebevědomí, zdaleka nejhůře člověk snáší, je-li takto postižena jeho tvář. Pro moderní metody to však naštěstí nepředstavuje nepřekonatelný problém. Frakční CO2 laser si poradí takřka se vším.

Kromě tohoto přístroje vám na některých klinikách estetické medicíny mohou nabídnout také ošetření tzv. mikrojehličkovou radiofrekvencí. Tuto metodu jsme ostatně hned úvodem zmínili jako velice spolehlivou a účinnou. Poradí si se striemi i staršími jizvami, je bezpečná a bezbolestná. Faktem nicméně je, že například na jizvu, která je výrazně pigmentovaná nebo tzv. hypertrofická vám bude obvykle doporučen spíše laser. Rozhodnutí však každopádně nechte na odborníkovi!

Když se vrátí sebevědomí

Každý, kdo se kdy potýkal s nějakou tělesnou nedokonalostí, která mu způsobovala psychické potíže, vám určitě potvrdí jednu věc. A sice to, jak se mu ulevilo, když problémy pominuly a on získal zpět ztracené sebevědomí. Když extrémně obézní člověk zhubne, když se dospívající definitivně vypořádá se silným akné nebo když se někdo, kdo kvůli nemoci téměř přišel o vlasy, může zase chlubit bujnou kšticí, cítí se obvykle jako znovuzrozený. Podobné je to i v případě, zbavíte-li se zjizvení, které vás hyzdí a které vám nedopřeje klidu.

Chcete zpět svůj dřívější vzhled? Už se nehodláte trápit tím, že je vaše břicho plné strií nebo že váš dekolt „zdobí“ nepřehlédnutelná jizva? Najděte si takovou kliniku, která disponuje kvalitním laserovým přístrojem, a problém vyřešte!

 

Máte ve svém okolí někoho, kdo už podobný zákrok podstoupil? A pokud ano, jak byl s výsledkem spokojen?