Foto: Pixabay

Moderní a chytré technologie již dávno nezahrnují jen mobilní telefony nebo tablety. Naprosto běžnou součástí našich životů jsou i bezdrátová sluchátka či chytré hodinky. Cíl veškerých těchto technologií je jednoznačný – co nejvíce nám zpříjemnit a zjednodušit život. Pokud by nám před dvaceti lety někdo řekl, že pomocí telefonu budeme i natáčet videa, poslouchat muziku a posílat e-maily, asi bychom ho měli za blázna. A přece je dnes všechno skutečnost.

Stejné je to i se sluchátky, která zaznamenala svůj velký rozvoj od klasických velkých mušlí až po malé pecky. Po celou dobu historického vývoje bylo ale nezbytné mít sluchátka připojena pomocí kabelu s konektorem jack 3.5 mm. Zde pak byl jeden obrovský problém, a to v tloušťce kabelu. Buď máte moc tlustý kabel a nebo tenký a skladný, který se hnedka zlomí a sluchátka přestanou fungovat.

Proto přišli vývojáři a přinesli bezdrátová sluchátka. Bezdrátová sluchátka tento problém naprosto vyřešila a z neprakticky velkých sluchátek máte praktická a skladná sluchátka, které jsou v mnoha případech i designově vyvedena, aby se vám hodila jak pro formální oblečení, tak i na fitness. Portfolio bezdrátových sluchátek je pak prakticky stejně široké, jako těch klasických, takže zde máte vše od klasických velkých mušlí až po malé praktické špunty.

Ne jinak tomu je i v případě hodinek, které od pradávna měřily pouze čas. Dneska by se dalo říci, že klasické hodinky jsou jen retro záležitostí či nostalgií. Vývojem jsme získali například pánské a dámské fitness hodinky. Funkcí je zde tolik, že byste je jen stěží spočítali, a nejde jen o čas, ale především o propojení s vaším mobilním telefonem a hlídání vašeho zdravotního stavu a vašich pohybových aktivit. Designově jsou pak opět vyvedeny tak, aby vás mohly reprezentovat na obchodním jednání, upozornily na příchozí hovor na cestě domů a pohlídaly vaše výkony ve fitku.